Sajam “Sve boje ljeta” na Trgu Krajine (FOTO)

896

Ljetni sajam pod nazivom „Sve boje ljeta“, u organizaciji Udruženja kreativaca ”Draganasgarden” Banja Luka, počeo je danas na Trgu Krajine.

U okviru sajma, koji će trajati do 30. jula, između ostalih aktivnosti – biće održane razne radionice koje su glavne aktivnosti u sklopu projekta ”Aktivna socijalna uključenost i smanjenje siromaštva“ koji je sufinansiran od strane  Grada Banja Luka putem javnog poziva.

Sveukupni cilj projekta je socijalna uključenost i smanjenje siromaštva kroz poboljšanje položaja i uslova življenja osoba iz ranjivih grupa.

.
„Dugotrajno nezaposlene žene će steći jedinstvena znanja i vještine izrade tradicionalnih rukotvorina, te ostvariti posebnu praksu u izradi i izlaganju, kao i u prodaji svojih radova čime će postati konkurentne na tržištu, a sve navedeno uz trajnu komponentu omogućava i sticanje izvora prihoda“, kazali su organizatori.

.
Na ljetnjem sajmu biće održane prve radionice za nezaposlene žene, a u nastavku projekta koji će trajati do decembra pridružiće se Udruženje žena oboljelih od raka dojke ”Iskra” iz Banje Luke, kao i korisnice Centra za socijalni rad.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!