Rekreativna zona: Građani su spasili rampu, a ne partije

1193

Članovi Rekrativne zone Banjaluka oštro su reagovali na istupe predsjednika banjalučkog PDP Igora Crnadka, koji je pred kamerama prisvojio zasluge za spasavanje rampe na putu prema Banj brdu.

Držeći konferenciju za novinare pred rampom na Banj brdu, Crnadak je izjavio da PDP u Banjaluci ostaje pri stavu da ova rampa treba da ostane prepreka automobilima da prolaze pješačkom zonom.

– Pojedini ljudi koji su se sa nama borili za rekreativnu zonu Banj brdo prešli su na stranu SNSD, stranke koja je za to da se automobilima dozvoli prolazak. Naša poruka je da ostajemo snažni u borbi za Banj brdo bez auta – rekao je Crnadak, vjerovatno aludirajući na Zorana Talića koji je u skupštini kritikovao ideju prethodne administracije da se automobilima dozvoli saobraćanje ulicom do Banj brda.

U Rekreativnoj zoni Banjaluka ističu da je zadržavanje rampe i sprečavanje prolaska automobila na Banj brdo zasluga jedino građana, a ne niti jedne političke partije.

– Zato pozivamo političare da ne skupljaju političke poene. Inicijativa građana vam to neće dopustiti, a Banj brdo služi samo u svrhu rekreacije i odmora – rekao je jedan od članova Rekreativne zone Goran Pivašević.

Istakao je da aktivisti kao dokaz imaju sve dopise koje su slali nadležnima da bi spasili rampu.

– Ako bilo koja stranka želi sebe da ubaci u tu priču, napraviće veliku grešku jer imamo dokaze da smo to uradili bez politike – izjavio je Pivašević.

On ističe da je bilo koji političar mogao da im se priključi u borbi za rampu, ali kao građanin, imenom i prezimenom, a ne kao član stranke.

Ipak, većina ih nije podržala na terenu, već su se za ideju „borili“ pred kamerama i biračima.

Bivši gradonačelnik Slobodan Gavranović i njegovi saradnici zagovarali su uklanjanje rampe, kako bi uštedeli oko 200.000 KM godišnje, koliko plaćaju četiri čuvara, dok drugi tvrde da je u pozadini inicijative za puštanje saobraćaja prema Banj brdu, ustvari bilo otvaranje restorana.

Građani su se, na čelu sa predstavnicima Rekreativne zone Banjaluka, mjesecima borili da sačuvaju pješačku zonu i u tome su i uspjeli.

Sedmoro aktivnih

Goran Pivašević kaže da Rekreativna zona Banjaluka ima 7 aktivnih članova, kojima se građani pridružuju u zavisnosti od akcije koju organizuju.

– Kada smo objavili poziv da nam treba pomoć volontera za krčenje pešačkih staza, bio je veoma slab odziv, dok je inicijativa za donaciju klupa, koje su postavljene na Banj brdo bio pravi bum i masovno je podržan – rekao je Pivašević.

(blic.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!