Vera Sladojević smijenjena, napustila salu galameći na odbornike

4192

Skupština grada Banjaluka smijenila je večeras većinom glasova Veru Sladojević sa mjesta direktora Centra za socijalni rad.

Ovom smjenom potvrđena su sva pisanja “EuroBlica” o njenim nezakonitim radnjama u Centru, navodi ovaj list.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je smjenu predložio zbog preteških optužbi na njen račun i propusta u radu, a na štetu korisnika usluga.

Odgovarajući na optužbe odbornika iz Kluba Sloboda, dojučerašnjih direktorkinih stranačkih kolega, rekao je da je odluka o smjeni donesena na osnovu nalaza kompetentnih institucija.

– Ono što piše u izvještaju nadležnog Ministarstva o stanju u Centru zaista je zabrinjavajuće, optužbe su preteške i smjena nema veze sa politikom – rekao je Radojičić.

Odbornik SNSD, Marinko Umičević, rekao je da je Sladojevićeva sama sebe smijenila i nema više kredibilitet da upravlja ustanovom, dok Predrag Vulin (SDS) smatra da su zbog direktorke narušeni međuljudski odnosi, a samim tim i radni.

Istakli su i da su posljednja dešavanja u vezi sa Centrom sramota za grad, zbog čega trpe korisnici.

Sladojevićeva je skupštinsku salu napustila revoltirana jer nije dobila riječ nakon diskusije odbornika, vičući “samo vi radite svoj posao, a ja ću svoj”.

Izašli su i odbornici Kluba Sloboda, dok je Milenko Jaćimović kolegama u skupštinskim klupama dovikivao “sram vas bilo”.

(EuroBlic)

Skupština Grada razriješila je večeras Veru Sladojević sa funkcije direktora Centra za socijalni rad. „Za“ je glasao 21, a uzdržanih je bilo pet odbornika.

Donošenju ovog rješenja prethodilo je razmatranje Posebnog izvještaja Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku o stanju u Javnoj ustanovi „Centar za socijalni rad“ Banja Luka, koje je resorno odjeljenje sačinilo po naredbi gradonačelnika Radojičića.

.
Poseban izvještaj, koji je dobio podršku Skupštine, evidentirao je brojne nalaze i nepravilnosti, nakon izvršenih: stručnih nadzora resornog ministarstva, interne revizije, inspekcijskih uvida, te pisama građana i sindikalne organizacije i radnika Centra.

-Veoma upozoravajući i zabrinjavajući bio je zadnji stručni nadzor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, posebno dio izvještaja o slučaju usvajanja dvoje maloljetne djece.

Na bazi tog kompletnog izvještaja je i moj prijedlog za razrješenje direktora ustanove – kazao je gradonačelnik Radojičić odbornicima tokom razmatranja posebnog izvještaja o radu te javne ustanove.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!