Mektić: Izašlo na vidjelo lopovluk i kukavičluk, vidite da se raspadaju od svega toga

1339

RTRS je prije nekoliko dana objavio da je izvjesni Adnan Dlakić, savjetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH, bivši pripadnik brigade “El Mudžahid”. Tim povodom oglasio se i sam ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je demantovao navode RTRS-a i Dževada Galijaševića.

“Izašlo je na vidjelo lopovluk, kukavičluk, patološka mržnja, vidite da se raspadaju od svega toga. Vrti se već danima informacija kako je izvjesni Adnan Dlakić pripadnik brigade “El Mudžahid”, savjetnik ministra Dragana Mektića. I onda se pojavljuje Dževad Galijašević. Ekspert za bezbjednost, terorizam, sigurnost i za krizne situacije. On kaže da Adnan Dlakić vodi glavnu riječ u kabinetu ministra Mektića. Mi imamo Adnana Dlakića, zaposlenog u Ministarstvu, ali to nije taj. Zamijenili su identitet. Opljuvali i osramotili čovjeka, koji je početkom ‘90-tih imao 10 godina”,naveo je Mektić.

Kako je rekao, “uhvatili su teroristu od 10 godina u kabinetu ministra”.

“Postoji još jedna osoba, ali ta nema veze sa ministarstvom. Kako ih nije sramota, kako da isprave ljagu koju su nanijeli njemu i njegovoj porodici. On nema veze sa tom osobom koju oni pominju. Neće zato što je patološka mržnja i paranoja”, naveo je Mektić.

“Neki dan se vraćam, putovao sam kroz Srbiju, stao sam na benzinsku pumpu. Vidim list Informer, moja slika. Kad Dževad Galijašević, govori kako je u Mektićevom kabinetu pripadnik odreda El Mudžahid”, kazao je Mektić.

On je dodao da je Dlakić koji radi u Ministarstvu bezbjednosti tek 2002. godine otišao u vojsku i odslužio 2003. godine nakon čega je otišao na policijsku akademiju.

Nakon medijskog obraćanja Mektić je odgovarao i na pitanja novinara. Mektić je iznio neke poprilično šokantne informacije.

Zašto ne podnesete prijavu protiv Milorada Dodika ako imate dokaze?

Mektić: Čekam da dobijemo još dokaza.

Koga čekate ako ne funkcioniše pravosuđe, kako stalno tvrdite?

To je veliko pitanje. Ne možete odmah u jednom momentu imati sve dokaze. Pozivam Dodika da iznese dokaze ako nije krao. Naravno da neću otkriti sve dokaze, ali podnijet ću krivičnu prijavu.

O RTRS-u?

Da RAK radi svoj posao sankcionisao bi RTRS koji su iznijeli laži o čovjeku da je bio u El-Mudžahidima.

Prijetnje ISIS-a Islamskoj zajednici u BiH? Ima li vaše ministarstvo procjene rizika?

Imamo, svakodnevno procjenjujemo, analiziramo, pratimo. Nisam htio otkrivati ranije ali da vam sad kažem, prije mjesec dana OSA, ovom joj prilikom čestitam, otkrila je i presjekla dvije ozbiljne terorističke prijetnje. U skladu sa tim informacijama pronađeni su i uhvaćeni odgovorni pojedinci. Potvrđena je vjerodostojnost tih informacija što znači da mi radimo i pratimo.

(N1)

Prije mjesec dana je Obaveštajno bezbjednosna agencija (OBA) BiH, u saradnji sa drugim obavještajnim agencijama, presjekla dvije ozbiljne terorističke pretnje, otkrio je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, ne precizirajući detalje, piše EuroBlic.

„EuroBlic“ je baš u to vrijeme pisao o tome kako je Obavještajno-bezbednosna agencija BiH došla do informacija da se sprema napad na objekte konzulata ili na neke od štićenih osoba na području Banjaluke, zbog čega je bezbjednost podignuta na najviši nivo. Te informacije tada niko nije želioo da potvrdi.

 Na konferenciji za medije u Sarajevu on je ustvrdio da je trenutno mafija jača od države, jer sve prolazi kroz politički filter.

– Tužilaštvo ne želi ništa da uradi. Gordana Tadić, v.d. glavnog tužioca, izvršava političke diktate koalicije Dodik – Čović – ocijenio je Mektić.

Dodaje kako se njihov nedavni sastanak u Mostaru nije ticao ekonomskih pitanja ili zaustavljanja procesa iseljavanja, već OBA, Suda BiH, izmjene Izbornog zakona…

– Problem je što se interesovanje OBA vrti oko kriminala, jer to ne smije da se dokaže. Uspjeli su brzo da se dogovore i oko povećanja PDV, te kako će Hrvati štititi interese Srba. Zato su ministri iz HDZ srušili dogovor o ulasku u Transportnu zajednicu – tvrdi Mektić.

Staša Košarac iz SNSD je, objašnjava ministar bezbjednosti, izjednačio Transportnu zajednicu i donaciju od 50 miliona evra sa zavlačenjem ruku u džep naroda preko akciza.

Dodik i kredit

Mektić je pozvao Milorada Dodika, predsjednika Srpske, da objasni koliko novca je vratio od kredita koji je on, sa još nekoliko članova porodice, podigao za vrijeme „vlade Jure Pelivana“.

– Sve se to dešavalo u vrijeme kada je kupio 7 stanova u Beogradu. Kakva proizvodnja namještaja? Ko je od toga mogao da kupi stanove – upitao je Mektić.

Pelivan je, podsjetimo, bio predsjednik Vlade BiH u periodu od 20. decembra 1990. do 8. aprila 1992. Podnio je ostavku na samom početku rata nakon što je grupa građana zauzela zgradu Skupštine Bosne i Hercegovine.

(blic.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!