Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana, praviti što češće pauze

802

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske zbog visoke dnevne temperature izmjerene ovih dana vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju.

Vozačima se savjetuje da prave što češće pauze tokom putovanja, uzimaju dovoljne količine tečnosti, ali da, prije svega, ukoliko je to moguće izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Iz AMS su saopštili da će povodom 25 godina od osnivanja AMS od 14. do 16. jula biti održana sportska manifestacija Auto-reli “Kozara-Sutjeska 2017” na relacijama Banjaluka-Mrakovica, Mrakovica-Miljevina i Miljevina-Tjentište.

Učesnici relija dužni su da poštuju pravila i saobraćajne propise, te postavljenu putnu signalizaciju.

Ovaj jedinstveni tip relija organizuju AMS Republike Srpske i auto-moto društva, uz podršku predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

“Auto-reli Kozara-Sutjeska 2017”, najmasovnija manifestacija ovog tipa u BiH, krenuće u petak, 14. jula, iz Banjaluke, a prvi pismeni i praktični ispiti počinju dan poslije u Nacionalnom parku “Kozara”, odakle će takmičari po utvrđenim satnicama i itinereru voziti do Nacionalnog parka “Sutjeska”.

Završetak relija i proglašenje pobjednika biće održano u nedjelju, 16. jula na platou NP “Sutjeska”, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Od ponoći do 20.00 časova zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase na dionicama magistralnih i regionalnih puteva – Tišča-Luke, Caparde-Donje Caparde, Karakaj 2-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac 1, Bratunac 3-Drinjača, Zelani Јadar-Bratunac 1 i Milići-Zeleni Јadar.

Saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase biće preusmjeren na alternativne putne pravce, javile su agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!