Glavna ulica zatvorena, pješake izbrojati na prste

468

Pusta ulica, pješaka toliko da se može izbrojati na prste obe ruke-tako izgleda današnja slika od ulice Kralja Petra I Karađorđevoća do ulice Marije Bursać.

Glavna ulica je prošlog, a i ovog vikenda otvorena samo za pješake. Banjalučane je izgleda sparan dan zadržao kod kuće. Možda će se slika pustog šetališta promjeniti u večernjim satima.

Ipak, visoka temperatura nije spriječila pojedince da se prošetaju novom šetačkom zonom. Sviđa im se ideja da glavna ulica bar preko vikenda bude samo za njih.

U Gradskoj upravi kažu da je prošli vikend bio pokazatelj da se i ovaj glavna ulica pretvori u šetalište. Reakcija sugrađana im je, kažu, glavni pokazatelj.

“Mi smo imali dosta pozitivnih komentara. Odsluškujemo šta misle naši građani, kakav je njihov stav. Zatvorili smo prethodni vikend, zatvaramo ovaj, a vjerovatno i sljedeći”, pojasnio je Slavko EDavidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Dok vikendom na glavnoj ulici budu samo prolazili šetači, autobusi će stalnu stanicu ispred pošte zamijeniti onom u Vidovdanskoj i Kninskoj ulici. Od ponedjeljka sve se vraća na stari, provjereni režim.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!