Crnadak: Proces evropskih integracija važan za sve građane u BiH

536

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je tokom razgovora u Sarajevu sa zamjenikom sekretara za spoljne poslove i trgovinu Australije Peni Vilijams da je proces evropskih integracija veoma važan za sve građane BiH.

Crnadak je rekao da za EU integracije postoji najveći konsenzus na svim nivoima vlasti u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi između BiH i Australije dobri i bez otvorenih pitanja.

Crnadak je informisao Vilijamsovu o situaciji u BiH, načinu funkcionisanja vlasti, te koracima koji se preduzimaju na putu ka evropskim integracijama.

On je naglasio da je prošla godina bila najuspješnija za BiH na putu ka EU, kao i u sprovođenju reformi.

Crnadak je tokom jučerašnjeg sastanka upoznao Vilijamsovu sa očekivanjima od Samita u Trstu i istakao da se nada slanju jake poruke za pristupanje zapadnog Balkana EU jer Unija neće biti kompletna dok zemlje regiona ne budu njen sastavni dio.

On je naglasio potrebu intenzivnog rada na prihvatanju evropskih vrijednosti, standarda i ciljeva EU.

Tokom susreta, razgovarano je i o borbi protiv terorizma, a razmijenjena su iskustva o problemu povratka boraca sa stranih ratišta.

Vilijamsova je, s ciljem razvoja saradnje dva ministarstva, predložila učešće diplomata iz BiH na Diplomatskoj akademiji u Kanberi, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!