Uhapšen bivši pravobranilac Mirko Stojčinović

1263

Mirko Stojčinović, bivši zamjenik pravobranioca Republike Srpske u Banjaluci, uhapšen je jutros u svojoj kancelariji u zgradi Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Banjaluci, potrvđeno je u MUP- u za RTRS.

Stojčinovića su uhapsili inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske zbog sumnje da je oštetio Grad Banjaluka za višemilionski iznos.

Inspektori MUP-a Srpske jutros su ušli u kancelariju Stojčinovića,  u zgradi Republičke uprave za geodetske poslove i lišili ga slobode, a trenutno su u toku pretresi više lokacija koje je osumnjičeni koristio. Istraga se vodi u saradnji sa Republički javnim tužilaštvom.

Stojčinoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, odnosno da je kao Pravobranilac Republike Srpske, propustio da podnese tužbe ili obavijesti Grad o ishodu pojedinih sudskih sporova čime je drugim licima omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi, odnosno da gradsku svojinu upišu kao svoju.

Podsjećamo da je ranije gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uputio pismo ministru pravde Antonu Kasipoviću u kojem je naveo da je Mirko Stojčinović naneo veliku štetu Banjaluci, navodeći niz spornih predmeta poput onog u vezi sa zemljištem Poljoprivredne škole, i nekretninama u naseljima Lazarevo, Drakulić i Derviši.

Iz MUP-a Srpske je najavljeno da će javnost o ovom slučaju opširnije biti upoznata na konferenciji za novinare u Banjaluci, koja će biti održana u velikoj sali bijele zgrade MUP-a Srpske, sa početkom u 13.30 časova.

(RTRS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!