Grad obezbijedio 1,6 miliona KM donatorskih sredstava za razne projekte

988

Gradske vlasti su u proteklih šest mjeseci obezbijedile ukupno više od 1,6 miliona KM donatorskih sredstava, koje će biti usmjerene u razvoj lokalne zajednice u više oblasti. 

U proteklom periodu podršku je dobilo pet projekata, koje je Grad podnio međunarodnim donatorima, a ukupan iznos dodijeljenih sredstava je oko 1,2 miliona KM. Riječ je o sljedećim projektima:

.
-izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići;
-izrada softvera za naplatu komunalne naknade;
-regionalni program lokalne demokratije, u okviru kojeg se obezbjeđuje podrška za projekte udruženja građana na području grada;
-uređenje potoka Jularac i Podstranac;
-izrada glavnog projekta uređenja vodotoka i korita rijeke Vrbas kroz urbano gradsko područje, u dužini od 10 kilometara.

Uz navedeni iznos od 1,2 miliona KM donatorskih sredstava, Grad ima i vlastito učešće u realizaciji navedenih projekata, i to u iznosu od 700.000 KM.

U isto vrijeme, značajna sredstava obezbijeđena su i za izgradnju i obnovu dječijih igrališta u okviru velike akcije Grada i društveno odgovornih kompanija, koja je pokrenuta početkom ove godine na inicijativu gradonačelnika Igora Radojičića.

Do sada su obnovljena tri igrališta i potpisani ugovori za izgradnju još šest. Ukupna sredstva za igrališta kreću se oko 350.000 KM, a očekuje se da bi do kraja godine ta cifra mogla premašiti 500.000 KM.

Takođe, očekivanja su da će grad, do okončanja ove akcije, dobiti najmanje 15 novih ili rekonstruisanih igrališta.

Zahvaljujući ovoj akciji, mališani su do danas dobili tri nova prostora za igru: u parku „Mladen Stojanović“ (donacija „Mlijekoprodukta“), u Bulevaru vojvode Živojina Mišića (donacija „Mikrofina“), te u Pavlovcu (donacija kompanije „Paspalj“).

Akciji izgradnje igrališta pridružile su se i kompanije: „Hemofarm“, koja će pokloniti novo igralište najmlađima u Ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo, zatim „Kroacija osiguranje“ koja daruje igralište u naselju u Aleji Svetog Save i „Krajinapetrol“ u novčanoj donaciji.

Zajedničkim ulaganjem kompanija „Malbašić“, „Gradip“, „Hidrokop“ i „Aragosta“ biće izgrađena igrališta u Knežopoljskoj i u Ulici Rade Vranješević u naselju Borik, a “Unikredit” doniraće odnosno obnoviti igrališta na plaži Abacija i u Bulevaru cara Dušana.

Takođe, i kompanija „Agram“ je donirala novčani iznos od 50.000 KM, koji je namijenjen opremanju dječijih vrtića.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!