Drugare sa Kosova čekaju druženja i izleti u 14 gradova Srpske

997

Svih 650 djece, koja su u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije doputovala su u Republiku Srpsku i smještena su u porodice svojih vršnjaka u 14 opština i gradova.

Mališani, koji su u RS stigli u subotu uveče, bili su oduševljeni dobrodošlicom u Banjaluci, Prijedoru, Šamcu, Bijeljini, Trebinju, Palama, Novom Gradu, Gradišci, Laktašima, Prnjavoru, Derventi, Modriči, Brodu i Petrovu.

Njihovi domaćini pripremili su raznovrsne sadržaje za njihov sedmodnevni boravak u Srpskoj. Tako će sutra za njih biti organizovan istorijski čas u Memorijalnom centru Donja Gradina i Nacionalnom parku Kozara. Svečani prijem u Administrativnom centru Vlade RS planiran je za četvrtak.

– Već treću godinu zaredom primamo u goste 50 učenika sa Kosova i Metohije – rekao je direktor Osnovne škole “Sveti Sava” u Banjaluci Miroslav Popržen.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” iz Zvečana Slađana Fičević, koja je stigla sa grupom od pedesetak mališana u Trebinje, nije štedjela na riječima zahvalnosti za dobrodošlicu.

– Prvi put djeca sa Kosmeta dolaze u Trebinje i dočekali su nas i više nego srdačno – istakla je Fičevićeva, javlja Glas Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!