Kasipović: Ohrabruje izjava Šarovića da tek predstoji usaglašavanje

526

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Banjaluci da ohrabruje izjava ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirka Šarovića da tek predstoji konačno usaglašavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH i da će, ako budu prihvaćene primjedbe Srpske, takav tekst biti u parlamentu BiH.

Kasipović je rekao da je Republika Srpska na vrijeme i u dva navrata dala primjedbe.

– Uvjeren sam da će biti dovoljno dobre volje i razumijevanja svih, jer za vladavinu prava u BiH je veoma važno da imamo što je moguće bolju i kvalitetniju saradnju – rekao je Kasipović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da u parlamentu BiH neće ništa proći ukoliko nije u skladu sa nadležnostima Srpske i Ustavom Republike Srpske.

On tvrdi da će tekst Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH biti usaglašen i da nema potrebe za tenzijama.

Borenović je rekao da je pitanje genocida osjetljivo u BiH i da ne treba praviti veliki politički i pravni pritisak, jer svako treba da se bavi onim dijelom zakonodavstva za koji je nadležan, javljaju agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!