Crnadak: EU glavni spoljnopolitički cilj zemlje

559

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak poručio je danas u Oslu da je za BiH članstvo u Evropskoj uniji glavni strateški spoljnopolitički cilj i da je to pitanje o kome postoji saglasnost svih naroda i svih nivoa vlasti u zemlji.

Crnadak je tokom učešća na Oslo forumu 2017 na panelu pod nazivom “Jugoistočna Evropa: ugrožena stabilnost”, istakao da je za dugoročnu stabilnost tog područja najvažnija integracija zemalja zapadnog Balkana u EU, jer evropska ideja i evropske vrijednosti predstavljaju najbolji put za prevazilaženje problema i nesuglasica u regionu.

On je istakao da u Evropi ne postoje “naši” i “njihovi” problemi i da je stabilnost jugoistočne Evrope od ogromne važnosti za cijeli kontinent i za stabilnost i razvoj cijele Evrope, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je naglasio da je, osim evropskih integracija, veoma važno da se omogući snažan ekonomski razvoj, da se realizuju novi infrastrukturni projekti i investicije u regionu, što bi trebalo da utiče na rješavanje jednog od najvećih problema trenutno u BiH, a to je odlazak velikog broja mladih ljudi iz zemlje.

Na marginama Oslo foruma 2017 pod nazivom “Izgradnja mira u novoj eri geopolitike”, planirano je da se Crnadak večeras sastane sa ministrima inostranih poslova Norveške Borgeom Brendeom i Irana Mohamed Džavad Zarifom, javljaju agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!