Zapažen uspjeh mladih doktora: Stručnost i znanje u službi razvoja oftalmologije RS

1543

Na nedavno održanom II Kongresu oftalmologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem, mladi doktori klinike “Svjetlost” Banja Luka su ostvarili zapaženo učešće kroz predstavljanje brojnih radova na različite teme.

Dr Bojan Kozomara, jedan od predavača na Kongresu, direktor klinike “Svjetlost” Banja Luka koji je održao predavanje na temu “Jednostavna tehnika fiksacije Three Piece intraokularnog sočiva za zadnju površinu irisa” istakao je da su upravo mladi doktori ono na šta je on posebno ponosan.

“Gledati cijelu jednu novu generaciju kako upija i primjenjuje znanje, a danas i drži predavanja dostojna bilo kojeg evropskog kongresa je jedan od naših najvećih uspjeha. Izuzetno mi je drago što smo i pred stručnom javnošću pokazali da mlade snage naše klinike konstantno rade na usavršavanju i unapređenju znanja, a sve s ciljem obezbjeđivanja najboljih uslova za naše pacijente i one koji će to tek postati,” rekao je dr Kozomara.

Predavanja su održali i drugi doktori klinike “Svjetlost” Banjaluka i to: dr Ernesta Potkonjak, na temu “Poređenje tri vrste fakičmih intraokularnih sočiva pri korekciji visoke mioije”, dr Đogatović Nebojša na temu “Liječenje komplikacija kod pacijenata sa Ealsovom bolesti, dr Miloš Mićević na temu “Liječenje monokularne anizometropske ambliopije kod djece”.

Predavanje doktora Mićevića imalo je i poseban značaj jer se oslanjalo najviše na iskustva stečena kroz rad u klinici koja su na zavidnom nivou.

Predavanja su održale i doktorice Sanja Savičić i Ana Aničić i to na teme “Uloga pars plana vitrektomije u liječenju vitreoretinalnih komplikacija nastalih kao posljedica Behcetovog uveitisa” i “Obostrana implantacija Ex-Press šanta kod dekompenzovanog primarnog glaukoma otvorenog ugla.”

Kongres oftalmologa Republike Srpske odlična je prilika za razmjenu znanja i iskustava, dogovaranje potencijalnih saradnji kao i razgovor na temu trenutnih trendova.

Sigurni smo da će i naredni pokazati stručnost i spremnost doktora klinike “Svjetlost” Banjaluka koji konstantno rade na ličnom i kolektivnom usavršavanju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!