Crnogorsko primorje top destinacija

666

Primorje, prirodne ljepote, brojni festivali i gastronomske delicije Crne Gore prezentovani su na “Crnogorskoj večeri” koju su priredili turističke organizacije Podgorice i Banjaluke u srijedu naveče u hotelu “Bosna”.

Predstavnici turističkih organizacija popisali su protokol o saradnji na osnovu kojeg su se obavezali na veći protok turista dva grada.

– Crna Gora je uvijek bila top destinacija za Banjalučane, jer se zbog sličnog mentaliteta tamo osjećaju prijatno i sigurno. Kroz ovaj sporazum radićemo na povezivanju naših građana i upoznavanju turista sa sadržajima za koje nisu znali – kazao je direktor TOBL-a Ostoja Barašin.

Direktor Turističke organizacije Podgorice Tijana Popović istakla je da se gostoprimstvo doživljeno u Banjaluci rijetko može osjetiti u nekom drugom gradu.

“Crnogorsko veče” upotpunili su i predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i turističke organizacije Budve, Bara, Tivta i Žabljaka.

– Imamo pet nacionalnih parkova, gdje posjetioci mogu uživati u planinarenju, raftingu, posmatranju raznih životinjskih vrsta. Tu su Skadarsko jezero, Biogradska gora, Durmitor sa Tarom, Lovćen, Prokletije. Ovog ljeta biće održani brojni muzički i pozorišni festivali kao što su “Si dens” u Budvi, “Lejk fest” u Nikšiću i “Barski ljetopisi” – rekla je predstavnica u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore Danica Banjević.

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!