Bivši borci ne odustaju od štrajka u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”

801

Demobilisani borac prve kategorije Vojske Republike Srpske Radenko Pecalj iz Prijedora, koji u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” štrajkuje 429 dana, rekao je da mu je ugrožena egzistencija, zbog čega od institucija RS traži pomoć kako bi pronašao posao.

Pecalj je juče na konferenciji za novinare rekao da se na štrajk odlučio jer je ostao bez posla u preduzeću “Autotransport” Prijedor, koje je Vlada RS kupila u stečaju, a potom vlasništvo prenijela na grad Prijedor.

– Bivši gradonačelnik Prijedora Marko Pavić etiketirao je nas koji smo branili tu firmu i koji smo bili u štrajkačkom odboru kao “izdajnike” i ljude koji su učinili nešto loše za grad – rekao je Pecalj dodavši da je radio za dnevnicu da preživi, a da mu je zbog duga isključena struja.

Borac prve kategorije iz Teslića Mićo Blažanović kaže da šest mjeseci štrajkuje “zbog teškog kriminala u Fabrici obuće ‘Fot’ u Tesliću koji je prouzrokovao štetu ovom preduzeću veću od 20 miliona KM”. Blažanović, koji je bio direktor ove fabrike, rekao je da je sve dokumentovao i prijavio Okružnom tužilaštvu u Doboju, koje ne želi da riješi slučaj, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!