Udruženju RVI plijene imovinu zbog duga za pretplatu, a i nemaju televizor!

842

Sa nalogom za plijenidbu sudski izvršitelji upali u prostorije ratnih vojnih invalida u Derventi. Inventar i računar sa evidencijom nisu pokrili potraživanje od 480 KM.

U gradu na Ukrini još nisu izblijedjela sjećanja na majku poginulog borca kojoj je zbog duga za TV pretplatu zaplijenjeno svinjče, a radi navodnog duga od 480 maraka prinudni izvršitelji zakucali su i na vrata derventskog Udruženja ratnih vojnih invalida. Da stvar bude apsurdnija, ova organizacija, koja na jedvite načine sastavlja kraj s krajem, uopšte nema televizor, niti je ikada plaćala pretplatu.

Mara Milanković, sekretar Udruženja, kaže da su sudski izvršitelji banuli sa rješenjem suda iz 2011. godine u kojem piše da su za nepostojeći televizor i radio-prijemnik dužni da plate 480 konvertibilnih maraka. Dobili su tumačenje da po zakonu RTV taksa mora da se plaća jer imaju fiksni telefon!

– To je besmislica i sramota za državu, koja šalje izvršitelje umjesto da ratnim invalidima kupi televizor za skromnu prostoriju u kojoj se okupljaju – kaže Milankovićeva.

Ogorčeni Dervenćani se prisjećaju ne tako davnih slučajeva, kada je zbog duga za RTV pretplatu jednom njihovom sugrađaninu zaplijenjena kobila vrijedna 400 KM, a udovici i majci poginulog borca Dušanki Adžić uzeto svinjče od 30 kilograma, zbog nekoliko neplaćenih RTV računa, ali sa naraslom kamatom i sudskim troškovima.

Dotrajali računar, sto, stolice i police bili su nedovoljni da prinudni izvršitelji naplate dug, pa su ovoga puta otišli praznih ruku. Zaplijenom kompjutera sa podacima o ratnim vojnim invalidima mogli su samo da stave ključ u bravu udruženja osnovanog 2001. godine. Nakon popisa stvari, najavili su novi dolazak za tri mjeseca, do tada će valjda neko spriječiti dalju sramotu za državu.

KOMENTARI

– Ne znamo kako će se iz duga izbaviti Udruženje ratnih vojnih invalida, koje nema ni kobilu ni svinjče! – čuju se kometari po ulici. Ovo je velika sramota za sve nas, ali i opomena za svakoga ko nema televizor!

(novosti.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!