Učenici iz Bistrice bojkotuju matematiku do smjene nastavnice

652

Roditelji učenika koji idu u Osnovnu školu “Miroslav Antić” u mjesnoj zajednici Bistrica okupili su se juče ispred škole zbog nezadovoljstva radom nastavnice matematike Milane Malović i odlučili da djeca od danas neće ići na časove iz ovog predmeta dok ne bude smijenjena sa tog radnog mjesta.

Ova nastavnica, prema riječima roditelja, djeci ne prenosi znanje, ne drži disciplinu na času, postavila je visok kriterijum, a znanje ne daje uopšte.

Ispred škole juče se okupilo oko 30 ljudi, a osim roditelja učenika kojima ona predaje, podršku su im dali i roditelji đaka nižih razreda jer, kako kažu, i njihovu djecu to čeka.

Milovan Jorgić, otac djeteta koje ide u deveti razred, a kojem ova nastavnica predaje, kaže da je njegovo dijete do petog razreda bilo odličan učenik i išlo na takmičenje, a da je poslije imalo samo dvojke, trojke, jedinice. Dodaje da su odlučili ne čekati sljedeću godinu sa ovim problemom, jer hoće da djeca uče kako treba.

“Ne želimo da ona dobije otkaz, a sama činjenica da je promijenila 12 škola govori u prilog tome da ona nije za ovaj posao”, istakao je Jorgić.

Okupljeni roditelji naglasili su da je ostali radni kolektiv dobar, i nastavnici, i sredina, ali da je jedini problem Malovićeva, a u prilog tome ide i činjenica da je tri puta prosvjetni savjetnik iz Republičkog pedagoškog zavoda i utvrdio nepravilnosti.

Stefan Granolić, brat učenika kojeg uči ova nastavnica, rekao je da svaki dan mora vježbati sa bratom jer zadaci koje ona radi na času nisu primjereni za njihov uzrast.

“On iz svih ostalih predmeta ima petice, jedino iz matematike je jedva izvukao dvojku”, kazao je on.

Malovićeva juče nije htjela da komentariše navode roditelja i razlog njihovog okupljanja ispred škole.
Zoran Šmugović, direktor škole, kaže da se nadao da do okupljanja neće doći, jer, kako smatra, to ne ide ka rješavanju ovog problema, jer u ovom slučaju samo djeca ispaštaju.

“Problem smo pokušavali riješiti lijepom riječju, a kasnije i onim što je u mojoj nadležnosti, pedagoškim, savjetodavnim i instruktivnim radom, međutim stvari se nisu mnogo mijenjale”, kazao je Šmugović.

Prema njegovim riječima, komisija koja je nadležna za to donijela je odluku da nastavnica bude sankcionisana i disciplinski postupak protiv nje još nije završen. Dodao je da žalbeni rok na ovu odluku traje 15 dana.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!