Novo vozilo za Vatrogasnu jedinicu – prvo ovakve vrste u regiji (FOTO)

655

Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas u Dervišima, predstavnicima Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banja Luka ključeve novog vozila vrijednog 1.170.000 KM.

Na vozilu su automehaničke ljestve namijenjene za spasavanje sa visina i iz dubina, za gašenje požara, elementarne nepogode kao  i druge  vidove vatrogasnih intervencija.

– Vozilo ovakve vrste i karakteristika prvo je u Bosni i Hercegovini, a  među prvima u cijeloj regiji što Vatrogasnu  jedinicu čini još  respektabilnijom – naglasio je gradonačelnik Radojičić poslije prezentacije novog vozila koju su izvršili pripadnici ove jedinice.

On je istakao kako je značaj Civilne zaštite naročito aktuelizovan poslije poplava 2014. godine kada se vidjelo koliko je potrebno raditi preventivno u ovoj oblasti.

-Grad radi na jačanju civilne zaštite organizaciono i logistički- zaključio je on.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedincie, Mladen Ćućun, kaže da je novo vozilo opremljeno raznovrsnom opremom – elektroagregatom, reflektorima za osvjetljavanje okoline, izolacionim apartaima, montažno-demontažnim nosačem nosila, montažno-demontažnim vitlom za gašenje požara.

Radna visina ljestvi postiže se pod uglom 75 stepeni i iznosi 39 metara. Kontrola, odnosno rukovanje ljestvama, može se vršiti sa tri mjesta: sa komandnog pulta na obrtnom postolju ljestvi, iz radno-podešavajuće korpe i sa zadnjeg dijela nadogradnje.

Nabavkom ovakvog vozila Profesionalna teritorijalna vatrogasna jedinica Banja Luka može odgovoriti i na najsloženije zadatke u smislu zaštite od požara – rekao je Ćućun.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!