Studenti uređuju izletište Banj brdo

3192

Svečanost otvaranja prvih Dana studenata univerziteta u Banjaluci održana je 18. aprila u 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske (Velika scena). Uz prisustvo visokih zvanica iz javnog života, Univerziteta, Grada i Republike prigodnim umjetničko-scenskim programom označen je početak najvećeg studentskog okupljanja u Banjaluci do sada.

Posljednja infomacija:

Zbog vremenskih uslova akcija koja je trebala da bude održana sutra na Banj Brdu premještena je u Studentski grad (Kampus) Univerziteta u Banjoj Luci (Bul. vojvode Petra Bojovića 1a).
Okupljanje učesnika akcije je u Kampusu u 10 časova.

 

Akcija ,,Studenti gradu i planeti“
Početak vikenda, 22. april rezervisan je za događaj tj. akciju koju smo nazvali Studenti gradu i planeti. Tog dana obilježava se Dan Grada Banja Luka a studenti našeg Unverziteta priključiće se obilježavanju simboličnom akcijom uređenja šetališta poznatog banjalučkog izletišta Banj brdo.

Okupljanje je zakazano za 10 časova ispred fabrike Bema odakle ćemo se zajedno uputiti na svoje radne zadatke. Nakon obavljenog posla, za sve vrijedne kolege obezbjedili smo osvježenje i roštilj. Isplati se dio svoga vremena pokloniti svom gradu i planeti, zar ne?

Rezultat slika za banj brdo

 

Studentske sportske igre
Sportska takmičenja ove godine održavaju se od 18. do 27. aprila na sportskim terenima SC ,,Nikola Tesla“ Banja Luka, svaki radni dan u periodu od 11 do 19 časova.

Takmičenja će se održati u ekipnim i individualnim sportovima i to: košarka, fudbal, odbojka, rukomet, šah, džudo, tenis i stoni tenis. Za najuspješnije su, kao i do sada, obezbijeđene nagrade, a takmičari će imati priliku da u najboljem svjetlu pokažu svoje talente ali i predstave svoje fakultete.

Očekujemo fer i sportsku borbu za titule najboljih ali i vatrenu atmosferu na tribinama gdje će publika pratiti i bodriti ekipe svojih fakulteta, ali i svoje prijatelje.

Radionice
Za sve one željne znanja i sticanje novih vještina pripremili smo set radionica i to iz oblasti: liderstvo, di-džejing i grafiti. Radionica o liderstvu održaće se od 18. do 21, kao i 24. i 26. aprila u periodu od 14 do 16 časova u prostorijama Paviljona 4. Predavači na radionicama biće Ilija Trninić, direktor Instituta Perpetuum mobile Banja Luka, Nemanja Kovačević, jedan od osnivača i prvi predsjednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Banja Luka ali i aktuelni savjetnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske, i na kraju Milan Grubor, prvi predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci i aktuelni šef kabineta gradonačelnika grada Banja Luka.

Učesnici koji budu odabrani za di-džejing radionice imaće priliku da sa di-džejevima koji će biti zaduženi za atmosferu tokom sportskih igara nauče osnove ovog ,,zanata“ i da se sami okušaju kao di-džejevi. Na grafiti radionici, odabrani učesnici će uz asistenciju ,,strit-art“ umjetnika imati priliku da oslikaju mural Univerziteta na lokaciji unutar univerzitetskog kampusa.

Tematske žurke
Da bi izbor i ponuda bili što raznovrsniji na ovogoišnjim Danima studenata spremili smo tri tematske žurke. Lokacija je odranije poznata, Klub studenata Banja Luka, a evo šta nas i kada očekuje: Latino veče, 18. aprila od 21 čas, veče tamburaša 25. aprila od 21 čas i na kraju džez veče 26. aprila od 20 časova.

Očekuju vas promotivne cijene pića, nezaboravan provod i sjajna atmosfera. Napominjemo da će na svakom od ovih događaja biti postavljena i kutija za humanitarne priloge gostiju kako bismo pokazali solidarnost i ukazali pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Podržite nas i pridružite nam se!

Veče drame i stend-ap veče
Klub studenata Banja Luka ugostiće u srijedu 19. aprila Studentsko pozorište ,,Vlado Zeljković“ koje će sa početkom u 20 časova izvesti jednu od svojih predstava i dramski upotpuniti naše Dane studenata, a nakon toga u petak 21. aprila takođe sa početkom u 20 časova vrijeme je za malo smijeha.

Svi su saglasni da je humor zdrav i da djeluje pozitivno na ljude, pa zašto da ne dajmo sebi oduška i uživajmo u večeri sa našim specijalnim gostima iz Srbije Anom Zlatanović i regionalno poznatim Srđanom Dinčićem kojega imamo priliku pratiti u populatnoj TV emisiji ,,Veče sa Ivanom Ivanovićem“. Garantujemo odličnu atmosferu na oba događaja i zato ne propustite Veče drame 19og i Stend-ap veče 21og aprila od 20 časova u KSB-u!

Izložba na otvorenom
Nesvakidašnji događaj desiće se 20. 04. u 12 časova u Ulici Veselina Masleše na šetalištu između parka bana Milosavljevića i Hrama Hrista Spasitelja u centru grada. Događaj koji je uvršten i u program obilježavanja Dana Grada.

Studenti Akademije umjetnosti Banja Luka predstaviće svoje radove banjalučkoj publici i to na otvorenom. Ovim činom osnažićemo i promovisati naše kolege i njihove talente, a izložba će biti postavljena samo taj dan do 16 časova, zato ne propustite priliku da pogledate šta su nam to spremili studenti Akademije umjetnosti.

Velika žurka na otvorenom
Kada se kaže najluđa studentska noć u godini svakako se misli na onu u kojoj se održava velika studentska žurka na otvorenom na sportskim terenima SC ,,Nikola Tesla“ Banja Luka. Tradicionalan događaj u kojem uživaju naši studenti ali i svi posjetioci našeg grada željni ludog provoda ove godine rezervisan je za 20. 04. sa početkom u 21 čas.

Da bismo udovoljili različitim ukusima ove godine smo se odlučili za postavljanje dvije bine, tj dva stejdža i to: Jelen rok i Brn tehno stejdž. Biće ovo nezaboravna noć kroz koju će nas voditi ritmovi bendova Tupas mene, Vudu mojo kao i di-džejeva Forest Pipl, Branko De, Joma Maja i Di-Džej Friki. Spremite se za još jednu najluđu studentsku žurku u godini, pod otvorenim nebom i zvijezdama.

Veče vina
Kažu da je ,,u vinu istina“ pa smo se i mi odlučili da provjerimo tu staru latinsku izreku. Ove godine u znak zahvalnosti svim prijateljima Dana studenata organizovaćemo Veče vina. To će biti sjajna prilika za razgovor, druženje i opuštanje uz zvuke klasične muzike. Veče vina održaće se u Kafe Ćinećita, 23. 04. sa početkom u 19 časova. Svi ste pozvani!

Slovo i misao studenata u Banjaluci
Znamo da mnogo naših kolega gaji ljubav ka pisanoj riječi, bilo da se radi o poeziji ili prozi. Svi se mi ponekat zateknemo u mislima vođeni nekim stihom ili nekom rečenicom, citatom nekog od poznatih književnika. Zato smo odlučili da pisanu riječ naših kolega podijelimo sa svima. Književno veče pod nazivom ,,Slovo i misao studenata u Banjoj Luci“ biće održano na Filološkom fakultetu, 24. 04. od 18 čaosva u učionici broj 7. Podržimo talente koje naš Univerzitet ima, pridružite nam se!

Kino na otvorenom
Banjalučka publika već je čula odlične kritike za film ,,Biser Bojane“, a oni koji do sada nisu imali priliku sada će moći da ovaj film odgledaju sa nama, i to na otvorenom. Bioskop pod vedrim nebom uz projekciju filma ,,Biser Bojane“ biće održan 24. aprila od 19 časova na platou SC ,,Nikola Tesla“. Ponesite dekice, spremite kokice i uživajte… uz ovakav događaj, ništa nam drugo i ne preostaje.

Dan otvorenih vrata UNIBL
Kapija univerzitetskog grada, 25. aprila u 10 časova biće otvorena za više od 2000 maturanata, srednjoškolaca završnih razreda iz čitave Banjaluke ali i mnogih drugih krajeva Republike Srpske koji će taj dan imati priliku da se upoznaju sa fakultetima i studijskim programima na koje će se ove godine moći upisati na našem Univerzitetu.

Takođe, gosti našeg grada imaće priliku da bolje upoznaju i naš glavni grad, našu Banjaluku, grad u kojem će provesti svoje najljepše trenutke u životu ukoliko se odluče za studiranje na našem Univerzitetu i u našoj Banjaluci. Za maturante smo spremili poklon pakete kako bi se što temeljnije upoznali sa sadržajima na našem Univerzitetu, a prezentacije koje ih čekaju na fakultetima pomoći će im u donošenju njihovih konačnih odluka u vezi sa opredjeljenjima za njihove buduće profesije i akademska zvanja.

Sajam stipendija, praksi i zapošljavanja
Znamo da je studiranje teško i da mnogim studentima dodatna finansijska podrška itekako olakšava boravak u drugom gradu i sam život za vrijeme studija. Zbog toga smo odlučili svim našim kolegama predstaviti mogućnosti koje su im na raspolaganju. Samo studiranje nije svrha samo sebi. U tom procesu neophodno je da naši studenti imaju priliku da ono za šta se školuju i praktično upotijebe, a da ih to naknadno delegira i za stalno zaposlenje u struci.

Zbog svega toga tu je sajam stipendija, praksi i zapošljavanja koji će se održati 26/27. aprila na platou SC ,,Nikola Tesla“. Na štandovima organizacija i fondacija koje ovakve sadržaje nude našim studentima svi zainteresovani moći će se dodatno upoznati sa prilikama koje imaju na raspolaganju. Nadamo se da će mnogima ovaj događaj otvoriti neke nove prilike koje će iskoristiti u svrhu ličnog usavršavanja i napredovanja, kako u toku tako i nakon studija na našem Univerzitetu.

Veliki koncert grupe Riblja Čorba
Kako to uživo izgleda ,,Lutka sa naslovne strane“ kojoj nije stran ni Beč ni ,,Amsterdam“ a kojoj ,,Kada padne noć“ tepaju sa ,,Anđele“ i ,,Jedino moje“? Neću da vam odgovorim nego ću reći ,,Ostani đubre do kraja“ jer vas to ne košta ni jedan ni ,,Dva dinara druže“ jer sve su to glupa ,,Pravila, pravila“ i na kraju svega ,,Ostaću slobodan“ baš kao i ulaz na veliki koncert grupe Riblja Čorba, 27. aprila na platou u univerzitetskom gradu (Kampus) od 20 časova.

Ovim velikim koncertom privodimo ovogodišnje druženje kraju nakon čega se bacamo na osmišljanje novih, boljih i spektakularnijih Dana studenata.
Riblja Čorba biće servirana za sve željne dobrog zvuka i zabave koja će potrajati duboko u noć. Čekamo vas! Riblja Čorba, mi, a možda i ,,Al Kapone“!

Posljednji dan manifestacije
Na samom kraju ovogodišnjih Dana studenata ostalo je da u 10 časova otkrijemo mural u univerzitetskom gradu (Sportska dvorana), u 12 časova prisustvujemo Studentskom forumu gdje ćemo zajedno razgovarati o studentskom životu u našem gradu i tražiti potencijalna rješenja i nove mogućnosti za sve nas. A na kraju dana ostaje i svečanost zatvaranja manifestacije.

Ponovo nešto neuobičajeno jer će se ova svečanost desiti ni manje ni više nego ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci. Uz svečani kulturno-umjetnički program pozdravićemo se, okrenuti novim aktivnostima i avanturama ali i najaviti naredne Dane studenata. Svečani program počinje u 19 časova, navode u Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci.

(unoportal.net)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!