Otvoreno dječije igralište u Boriku

3536

U banjalučkom naselju Borik, u blizini OŠ „Branko Ćopić“, danas je otvoreno novo dječije igralište, koje je donirala kompanija Mikrofin.

Igralište je, u prisustvu brojnih mališana, otvorio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je rekao da je Banja Luka, u sedmici u kojoj obilježava Dan grada, dobila tri nova igrališta, što predstavlja lijepu poruku i potpuno je u saglasnosti sa motom obilježavanja Dana grada – Banja Luka kao grad mladih i prijatelj djece.

Djeca su dobila jako lijep prostor za igru, a vidim da su zadovoljni i građani Borika. Ova lokacija je u prošlosti bila predmet žestoke debate oko njene buduće namjene. Baš kada smo potpisali ugovore i završili sve formalnosti oko izgradnje igralište, pojavile su se sumnje šta to gradimo. Iskreno se nadam da ćemo na prostoru Borika i Centra, gdje živi veliki broj ljudi, izgraditi još neke sadržaje koji će biti od koristi svim građanima – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Direktor kompanije Mikrofin, Mladen Bosnić, izjavio je da je Mikrofin ove godine obilježava 20 godina uspješnog rada, odlučila je da donira sredstva za izgradnju dječijeg igrališta u Boriku, ali i za još četiri igrališta u gradovima BiH.

– Naša želja je bila da našem gradu iz kojeg smo krenuli u naš poslovni poduhvat, poklonimo jedno lijepo igralište i u tome smo uspjeli. Mi u svojim aktivnostima veoma vodimo računa o najmlađoj populaciji, što smo i sada dokazali. Vjerujem da ćemo svojim djelima motivisati i druge firme i pojedince da rade u istom pravcu i pomognu da u gradu imamo bolje i zanimljivije sadržaje – zaključio je Bosnić i dodao da je Mikrofin za izgradnju igrališta u Bulevaru Živojina Mišića izdvojio 60.000 KM.

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/2017/4/ACO_7212.JPG

Ovo veliko i moderno igralište sadrži tri cjeline na zelenoj površini od 900 metara kvadratnih. Sprave za igranje grupisane su prema uzrastima, tako da je dio igrališta namijenjen mlađoj djeci, uzrasta do 7 godina, a drugi dio njihovim nešto starijim drugarima. Sve tri cjeline obložene su gumenom anti-traumatskom podlogom.

Kao banjalučka kompanija koja ove godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja, želja nam je bila da poklonimo nešto svom gradu, u kojem je naša uspješna priča i počela. Sretan sam što je taj poklon namijenjen našim najmlađim sugrađanima, jer je Mikrofin u svim svojim donatorskim aktivnostima usmjeren upravo na stvaranje uslova za zdrav razvoj djece i sretno odrastanje,“ izjavio je Bosnić i dodao:

Nadam se da će ovaj projekat poslužiti kao ideja i motivacija da na nov i drugačiji način počnemo razmišljati o svojim zelenim površinama, ali i svim drugim sadržajima koji čine naše gradove“.

Ukupna vrijednost igrališta je 60.000 KM. Cijeli projekat je realizovan u saradnji s Gradom Banja Luka, a uz konsultacije sa predstavnicima mjesne zajednice Borik i uvažavanje potreba stanara ovog naselja.

Pored rekvizita za igranje, postavljene su i nove klupe, korpe za otpatke i travnata podloga. Planirano je da se u narednom periodu posadi i novo rastinje, kako bi ova urbana zelena cjelina dobila osvježeno ruho.

Radujemo se obnovi dječijeg igrališta kojom je borba naše Građanske inicijative za Borik okončana na najljepši mogući način i vjerujemo da će se na njemu djeca veselo i bezbjedno igrati još mnogo godina. Donacija je dokaz da je kompanija Mikrofin razumjela potrebe djece Borika i prepoznala borbu nas odraslih za očuvanje igrališta, na čemu joj se iskreno zahvaljujemo“, izjavili su predstavnici Građanske inicijative „Za Borik“.

Povodom proslave 20 godišnjice uspješnog poslovanja, lider na tržištu mikrofinansija Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ ove godine će pokloniti ukupno 5 dječijih igrališta, kao i cijeli niz koncerata i predstava gradovima širom BiH.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!