Cvijanovićeva u posjeti SAD

399

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović boravi u posjeti SAD tokom koje će učestvovati na proljećnoj Skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i imati više važnih sastanaka.

Cvijanovićeva će se u Njujorku sastati sa vršiocem dužnosti stalnog predstavnika Ruske Federacije u UN Petrom Iljičevim, navodi se u saopštenju Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Tokom boravka u Njujorku premijer Srpske će, u odvojenim susretima, razgovarati sa izvršnim direktorom Svjetskog jevrejskog kongresa Robertom Singerom i izvršnim direktorom Konferencije predsjednika glavnih jevrejskih organizacija u SAD Malkolmom Henlejnom.

Poslije Njujorka, Cvijanovićeva posjetu SAD nastavlja u Vašingtonu, gdje će učestvovati na proljećnoj Skupštini Svjetske banke i MMF-a.

Na ovom skupu ona će razgovarati sa predstavnicima ovih međunarodnih finansijskih institucija, a sastancima će prisustvovati i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

Delegacija Vlade Republike Srpske razgovaraće sa predstavnicima Svjetske banke i MMF-a o aktivnostima na realizaciji kreditnih aranžmana, kao i o planovima saradnje sa ovim finansijskim institucijama, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!