Vatrogasna jedinica dobro opremljena i uvijek spremna da interveniše (FOTO)

1227

Povodom Dana grada, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, posjetio je danas vatrogasni dom u Dervišima. Prvi čovjek grada se uvjerio u opremljenost i sposobnost banjalučkih vatrogasaca da djeluju u kriznim situacijama.

Nadležni iz Teritorijalne vatrogasne jedinice su prezentovali gradonačelniku novu opremu koja je nedavno nabavljena za potrebe ove jedinice.  Ova posjeta bila je i prilika da najboljem vatrogascu za 2016. godinu, Ostoji Vukoviću, gradonačelnik Radojičić uruči plaketu.

U izjavi novinarima, Radojičić je rekao da je, pogotovo nakon velikih poplava 2014. godine, porasla svijest o značaju opremanja vatrogasne jedinice, i to za spasavanje u svim vrstama nepogoda.

– Naša jedinicia je veoma dobro opremljena i spremna da interveniše u svakom trenutku. Gotovo svake godine imamo sve više poteškoća sa bujičnim poplavama, onda ljeta budu sušna što izazove velike požare, a ne smijemo zaboraviti da je Banja Luka i trusno područje koje su pogađali jaki zemljotresi. Mi moramo biti spremni za sve pomenute neprilike i neprekidno ulagati sredstva u modernizaciju, opremanje i obučavanje naše vatrogasne jedinice – naglasio je gradonačelnik i podsjetio da je Štab za vanredne situacije usvojio sve programe rada za ovu godinu.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne tertiorijalne vatrogasne jedinice  Mladen Ćućun, podsjetio je da je novi vatrogasni dom u Dervišima izgrađen neposredno prije poplava 2014. godine i da je ukupna investicija iznosila 2,1 milion maraka. On je istakao da jedinica broji 92 vatrogasca, koji su spremni da u svakom trenutku intervenišu i zaštite ljude i imovinu.

Najbolji vatrogasac za prošlu godinu je Ostoja Vuković, dugogodišnji pripadnik vatrogasne jedinice, koji već 35 godina obavlja ovaj častan posao. Vuković kaže da je učestvovao u gotovo svim velikim intervencijama jedinice u protekle tri decenije, a da mu je najteži posao bio kada je spasavao dijete kojem su vrata lifta uhvatila ruke.

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/2017/4/ACO_5795.JPG

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!