Prognoza vremena za vikend

1656

U subotu će biti promjenjljivo oblačno, ponegdje sa slabom kišom i pljuskovima i malo svježije.

Ujutro promjenjljivo oblačno na zapadu i sjeverozapadu, te na istoku uz rijeku Drinu, gdje će postojati uslovi za kratkotrajnu kišu. U ostalim predjelima suvo.

U prvom dijelu dana se nastavlja suvo i pretežno sunčano vrijeme. Srednpm dana na zapadu i jugozapadu labilizacija atmosfere uz pljuskove i grmljavinu, a popodne  će se kišna zona polako širiti ka ostalim predjelima.

Uveče  se očekuju i nešto jače padavine na sjeveru, kad bi na jugu i jugozapadu bilo prolazno s manjom oblačnošću i suvo. Vjetar slab, u južnoj polovini zemlje južni i jugozapadni a na sjeveru zapadni. Tokom dana će vjetar biti umjerene jačine da bi popodne slabio a jedino na sjeveroistoku bio umjerene jačine jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha od 5°C do 10°C, u višim predjelima od 3°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 15°C do 20°C, na jugu, ponegdje sjeveru  i istoku  do 22°C, u višim predjelima od 11°C.

Banjaluka (subota, 15. april): Jutro promjenjljivo oblačno i suvo. Prijepodne sunčao i sa sunčanim intervalima. Oko podneva već mogućnost za po koju kap kiše, a popodne s pljuskovima. Prema večeri i u noći oblačno s češćom umjerenom kišom.  Vetar slab do umjeren zapadni u skretanju na sjeverozapadni tokom dana. Jutarnja temperatura vazduha oko 8°C, a najviša dnevna oko 19°C.

Nedjelja, 16. april:  Preovladavaće oblačno s kišom. Prijepodne umjerena na sjeveru i istoku, u ostalim predjelima slabija, a na sjeveroistoku i jugu, uz suve preriode.

Popodne umjerena kiša u centralnom pojasu i na istoku, a na sjeveru će jenjavati i prestati. Na jugu promjenjljiva oblačnost kumulusnog tipa usloviće pljuskove i grmljavinske procese.

Do večeri prestana padavina na jugozapadu i sjeveroistoku, na sjeveru slojasta oblačnost uz  slabu kišu, kako se očekuje i na istoku i jugu.

Prema večeri zahlađenje i pad temperature. Jutarnja temperatura vazduha od 5°C do 9°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, u višim predjelima od 7°C, saopšteno je iz RHMZ RS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!