Predsjednik Srpske uputio čestitke povodom Vaskrsa/Uskrsa

776
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.
“Obasjani svjetlom Hristovog vaskrsnuća, radost Vaskrsa slavimo u nadi i vjeri za bolje sutra, jačanje sloge i razumijevanja među ljudima i narodima i poštovanja vrijednosti na kojima se gradi naprednije društvo. U iščekivanju najvećeg praznika, ispunjeni plemenitim mislima i osjećanjima i nadasve srca puna radosti pozdravljam Vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse”, navodi se Dodikovoj čestitki, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.
Vjernici koji poštuju julijanski kalendar Vaskrs proslavljaju u nedjelju, 16. aprila.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je nadbiskupu vrhbosanskom Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti predstojeći praznik Uskrs.
“Slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavlja se vjera i nada u bolje sutra, jača solidarnost i razumijevanje među ljudima i narodima i afirmišu vrijednosti na kojima se gradi bolje i uspješnije društvo”, poručio je Dodik u čestitki.
Predsjednik Srpske poželio je svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, da predstojeće praznične dane provedu u miru, zdravlju, radosti i blagostanju sa svojim najbližim.
U nedjelju, 16. aprila, svi hrišćanski vjernici slave dan Hristovog Vaskrsenja.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!