Nacionalne manjine predstavljaju svoje stvaralaštvo

791

Prezentacija stvaralaštva udruženja nacionalnih manjina, u okviru proslave 22. aprila – Dana grada Banja Luka, biće održana u utorak, 18. aprila u Ulici bana Milosavljevića, popularnom Parkiću.

Tog dana, u vremenu od 11 do 17 časova, sugrađanima će se predstaviti  sedam  udruženja nacionalnih manjina i to: Kulturno-prosvjetno udruženje Ukrajinaca “Taras Ševčenko“, Udruženje Slovenaca Republike Srpske, „Triglav“, Udruženje Italijana Banja Luka, Udruženje Čeha „Česka beseda“, Kulturno društvo Makedonaca „Vardar“, Udruženje Jevreja Banjaluka i Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore.

Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa specifičnostima njihovih matičnih zemalja. Tako će moći da pogledaju narodne nošnje Ukrajinaca i Crnogoraca, a svoje običaje predstaviće i Jevreji na svom štandu. Na ovoj izložbi Udruženja  nacionalnih  manjina, sugrađani će moći uživati u gurmanskim specijalitetima Makedonaca, a degustiraće i italijanske i češke delicije, kao i češko piće.
U revijalnom dijelu, predstaviće se i Udruženje Slovenaca, Muzička grupa Banjalučke Krajanke, voklani izvođač Jelena Mitrovska, te guslar Ljubomir Milutinović.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, ova manifestacija će biti održana u Domu omladine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!