CЈB Banjaluka podijeljen na tri policijske uprave

3811

Načelnik Policijske uprave /PU/ Banjaluka Željko Spasojević rekao je danas da je novim pravilnikom i sistematizacijom unutar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske bivši Centar javne bezbjednosti /CЈB/ Banjaluka podijeljen na tri policijske uprave.

 

Spasojević je na konferenciji za novinare precizirao da su to PU Banjaluka, PU Mrkonjić Grad i PU Gradiška.

On je zahvalio novinarima na dobroj saradnji u sklopu CЈB Banjaluka, te izrazio nadu da će ta saradnja biti nastavljena i u buduće u sklopu PU Banjaluka, koja pokriva grad Banjaluku, te opštine Laktaši, Čelinac, Kotor Varoš i Kneževo.

Spasojević je na konferenciji za novinare predstavio nove načelnike PU Mrkonjić Grad Milana Milikića i PU Gradiške Miloša Brkića, te novog načelnika Sektora policije PU Banjaluka Radenka Stakića.

Načelnik PU Mrkonjić Grad Milikić rekao je da ova uprava pokriva opštine Mrkonjić Grad, Јezero, Šipovo, Kupres, Ribnik, Petrovac i Istočni Drvar.

Načelnik PU Gradiška Brkić naveo je da ova uprava pokriva opštine Grdiška i Srbac, te da u svom sastavu ima i Јedinicu za podršku.

Smanjeno narušavanje javnog reda i mira

Na području Policijske uprave Banjaluka u prva tri mjeseca evidentirano je ukupno 304 narušavanja javnog reda i mira što je za 13,6 odsto manje nego u istom periodu lani, rekao je načelnik Sektora policije Radenko Stakić.

Stakić je na konferenciji za novinare istakao da je tokom januara, februara i marta na području ove uprave izvršeno 418 prekršaja, od čega je nadležnim sudovima podneseno 211 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a izdato je i 105 prekršajnih naloga.

Prekršaje je počinilo 431 lice, među kojima je 54 povratnika i 13 maloljetnika.

Tokom prva tri mjeseca evidentirano je 906 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo šest lica, 34 teško, a 187 lice lakše povrijeđeno.

Posmatrajući uporedni period 2016. godine, evidentno je smanjen broj nastradalih lica u ovoj godini za 14 odsto, a zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika.

U pomenutom periodu iz saobraćaja su isključena 1.164 vozača, od toga 879 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, 250 zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava i iz ostalih razloga je isključeno 35 vozača. /agencije/

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!