Bogdanić: Još nije vrijeme za nove smjene direktora bolnica

799
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić poručio je nakon smjena direktora tri bolnice u Srpskoj zbog lošeg poslovanja da još nije kucnuo čas da se Vlada zahvali za saradnju ostalim čelnim ljudima takvih zdravstvenih ustanova.

 

Bogdanić je rekao da će se i to desiti kada dođe vrijeme.
On je za “Euroblic” dodao da su bivši direktori Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske, te bolnica u Doboju i Gradišci, vijest o smjeni primili odgovorno, jer je procijenjeno da su ove zdravstvene ustanove imale najlošije finansijsko stanje.
“Menadžerima bolnica pružena je prilika da konsoliduju poslovanje i neki od njih su to učinili. Od novih direktora se očekuje da konsoliduju finansije i dovedu ih u realne okvire. Prethodno rukovodstvo u tome nije uspjelo pa je prilika data drugim ljudima od kojih se očekuje da podvuku crtu i predlože rješenja”, rekao je Bogdanić.
On je naveo da u svakoj od bolnica ima prostora da se domaćinski rasporede raspoloživa sredstva.
Bogdanić je istakao da je Mirko Stanetić prije tri godine vraćen na mjesto direktora UKC-a Srpske jer dobro poznaje tako veliki sistem sistem i njegove boljke, te ima dovoljno energije i znanja da ga organizuje.

On je dodao da je na mjesto vršioca dužnosti direktora UKC-a Srpske doveden Vlado Đajić, jer ima veliko iskustvo, profesionalni kredibilitet, kao i plan i viziju.

“Pred njim je mnogo izazova pa ne želim unaprijed ni da hvalim, ni kudim”, rekao je Bogdanić i dodao da je svjestan svoje odgovornosti na poziciji ministra, te da tu funkciju ne doživljava kao privilegiju, već kao radno mjesto, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!