Prijateljice spojila ljubav prema prirodnoj kozmetici: U sapune i dezodoranse utkale biljke sa dalekog Mauricijusa

883
Darija Todić, Jelena Đilas i Milica Šolaja su 3 dame u čijoj maloj radionici nastaje prirodna, ljekovita kozmetika, koja u svom sastavu ima biljke i ulja sa drugog kraja planete.
U sapune, dezodoranse, meleme i labela one su utkale trave sa dalekog, egzotičnog Mauricijusa, a iskoristile su blagodati ljekovitog bilja iz domaćih, zaštićenih rezervata.
– Sva kozmetika se radi na bazi maslinovog ulja. Zavisno od vrste proizvoda, u ovo ulje dodajemo pčelinji vosak sa zaštićenog prirodnog rezervata iz Martin Broda, te ulje, kokos, čia sjemenke i kakao, koje nam šalje prijateljica sa Mauricijusa- priča Darija za EuroBlic.
U proizvodnji koriste isključivo biljke koje imaju ljekovita svojstva, između ostalih: žalfiju, hajdučku travu, majčinu dušicu, neven, smilje i kamilicu.
Kozmetika iz „male laboratorije“ nastaje takozvanom hladnom proizvodnjom, te se tako čuvaju kvalitetni sastojci i u ulju, i u travama.

 

– Ideja o proizvodnji datira još iz Miličinih studentskih dana provedenih u Nišu, gdje se prvi put susrela sa prirodnom kozmetikom i načinom izrade. Iako se znamo već dugo, tek ove godine je ideja o „Milo proizvodima“ postala kompletna i postale smo tim pun različitosti, koji se dobro nadopunjava- kaže Darija.
Prijateljice u šali kažu da su tri različita svijeta, ali da im to sve samo pomaže: tako nastaju nove, kreativne ideje i novi proizvodi.
Jelena je grafički dizajner, koja je zadužena za izgled pakovanja, dok je Darija zavolela proizvode koristeći ih jer ima karcinom dojke, zbog kojeg nije željela da koristiti standardne kozmetičke preparate.
– Kada mi je dijagnostifikovan karcinom, rekla sam sebi da više nikad neću kupiti kozmetiku u marketu, jer znam kakva se sve hemija nalazi u njenom sastavu. Malo, pomalo, rodila se i nova ljubav prema prirodnoj kozmetici, a Milica je radoznalica koja voli prirodu i na nas je prenijela svoj entuzijazam i znanje i tako smo postale pravi „drim tim“- navodi naša sagovornica, članica „Iskre“, Saveza žena oboljelih od raka dojke.
Njihova kozmetika je prepoznatljiva po sapunima od kozijeg mlijeka, aktivnog uglja i gline, a nedavno su asortiman proširile melemima, lip balmovima, šumećim kupkama i dezodoransima.
Ove 3 dame najavljuju da će se iz njihove mirisne radionice uskoro širiti miris noviteta, kojima će dodatno obogatiti ponudu ove ljekovite, prirodne kozmetike.
Važna podrška „Iskre“
Dariju Todić i njene prijateljice, Milicu i Jelenu, u izradi prirodne kozmetike podržavaju i članice Saveza žena „Iskra“.
– Moje „Iskrice“ redovno koriste ove proizvode i velika su podrška u svemu što radim. Zajedno prolazimo kroz lijepe i teške trenutke- kaže Darija, a trenutno ovo udruženje ima oko 200 članica.
(EuroBlic)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!