Zanosne nakon 50-e

790

JENNIFER ANISTON

Američka glumica Jennifer Aniston (50) izjavila je kako mlađahan izgled zahvaljuje ocu s grčkim korijenima, ALI njezina rutina prehrane i tjelovježbe dokazuje kako nije baš sve u genetici. Osim što konzumira mnogo svježeg voća i povrća, vježba gotovo svakodnevno.Najdraži su joj joga i boks, nakon kojih obavezno meditira. Izbjegava sokove, prženu hranu i alkohol, a pije tri litre vode na dan, mnogo spava i ne izlazi iz kuće bez zaštitnog faktora na koži. Kad je u pitanju njega, kombinuje odlaske na tretmane poput faceliftinga mikrostrujom, laserom ili radiofrekvencijom uz kvalitetne preparativne proizvode. Nedjelja je  njezin SPA dan kod kuće, kada radi tretmane lica, eksfolijaciju tijela i koristi maske za spavanje. Za kraj, prema preporuci kolegice i prijateljice Courtney Cox, opušta se u infracrvenoj sauni – jer, kaže, intenzivira sjaj kože.

 

JULIANNE MOORE

“Ambasadorica” starenja s elegancijom i protivnica plastičnih operacija, američka glumica Julianne Moore (58) opsesivno se štiti od sunčevih zraka svakodnevno nanoseći kremu sa zaštitnim faktorom i hodajući sjenovitom stranom ulice.

Obožava ulja za lice, a na njegujuće tretmane odlazi jednom mjesečno: preferira radiofrekvenciju i mikrostruju uz antiage masažu lica. Jedan od razloga zašto godinama uspijeva zadržati fit figuru je joga, četiri puta SEDMIČNO , a uz koju povremeno odradi i detoks tijela – sokovima od čistoga soka voća i povrća. Izbjegava mliječne proizvode, alkohol i šećer.

JENNIFER LOPEZ

Izgled američke pjevačice Jennifer Lopez (50) naprosto ostavlja bez daha: oskudna haljina u kojoj je prošetala pistom na reviji kuće Versace na milanskoj sedmici mode otkrila je mišiće o kakvima i znatno mlađe žene samo sanjaju. Lopez vježba minimalno četiri puta sedmično, a toliko je posvećena treningu da ima privatnog trenera u svakom gradu u kojem odsjeda.

Njeni treninzi kombinacija su kardiovježbi i onih za snagu, a na sceni je i zaplesala na šipci, što je nedavno svladala pripremajući se za film “Prevarantice s Wall Streeta”. Sve te aktivnosti prati i rigorozan režim prehrane bogat zelenim povrćem, svježim voćem i proteinima. Ne konzumira alkohol, a u restoranima uvijek traži niskokalorična jela. Izbjegava i kofein jer tvrdi da oni najprije unište ljepotu kože. Kaže da joj je u zadržavanju lijepog izgleda važna i jedna mantra – svakodnevno si ponavlja da je “mlada i bezvremenska”. Anti-age saveznici su joj i ulja za lice, salicilna kiselina te visok zaštitni faktor.

(glorija)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!