Dodik: Ako SzP odluči organizovati proteste, bićemo na istom mjestu

600

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da će SNSD organizovati šetnju, na istom mjestu i u isto vrijeme, ako se opozicija, odnosno Savez za promjene (SzP) odluči da organizuje proteste.

Dodik je rekao da SDS odbijanjem usvajanje zakona o akcizama misli da radi protiv njega, ali da u stvari radi protiv interesa RS i poljoprivrednika.

Dodik je pojasnio da je sa poljoprivrednicima već postignut dogovor kome će dobiti dodatnih 10 miliona za subveenciju goriva, čime bi se ukupno izdvajanje za poljoprivredu popela na 70 miliona KM.

Pozvao je SDS da pokrene opoziv Savjeta ministara BiH, ako misli da su u pravu da je Savjet ministara prekršio zakon zbog sazivanja telefonske sjednice.

Rekoa je da će ako se SDS odluči na taj korak, uprkos svim ranijim nesuglasicama, sarađivati i sa Draganom Mektićem i sa Mirkom Šarovićem.

Dodik je podsjetio da je Reformska agenda napravljena na prijedlog Mladena Ivanića, da je SNSD prihvatio to nakon što su uvažene nadležnosti entiteta i da je aranžman sa MMF-om dio tog paketa za unapređivanje saobraćajne infrastrukture, poljoprivrede i sektora zdravstva.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!