18. sjednica Skupštine Grada u petak

433

Osamnaesta sjednica Skupštine grada Banja Luka biće održana sutra, 22. decembra, sa početkom u 9 časova. Pred odbornicima će se naći obiman dnevni red sa 66 tačaka, te ukoliko dođe do nastavka – on će biti održan u subotu, 23. decembra.

Odbornici će razmatrati prijedloge budžeta Grada Banja Luka za 2018. godinu i rebalansa ovogodišnjeg budžeta. Budžet je u prijedlogu veći za više od dva miliona KM u odnosu na nacrt, i iznosi 131.850.000 KM.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se i prijedlozi programa uređenja građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje za narednu godinu Odjeljenja za saobraćaj i puteve i Odjeljenja za komunalne poslove.

Na ovom 18. zasjedanju, odbornici će razmatrati i program rada Skupštine za 2018. godinu, prijedloge upisnih područja za 26 centralnih i područnih osnovnih škola na teritoriji grada Banja Luka i programa sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, programa i projekata u oblasti kulture za 2018. godinu, te kalendara kulturnih manifestacija Grada Banja Luka za narednu godinu.

Pred odbornicima je i više informacija, i to: o stepenu naplate poreza na nepokretnosti sa prijedlogom mjera za povećanja obuhvata i stepena naplate, o aktivnostima na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i o stanju sportskih objekata u vlasništvu grada. Parlament će razmatrati i izvještaj o realizaciji Plana kapitalnih investicija grada Banja Luka za 2015. i 2016. godinu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!