Za saniranje posljedica olujnog nevremena u Banjaluci izdvojeno 45.000 KM

473

Gradska uprava izdvojiće oko 45.000 KM za 26 fizičkih i pravnih lica čiji su objekti pretrpjeli veću štetu u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Banjaluku 11. i 12. decembra, istaknuto je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na sjednici, kojom je predsjedavao gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, usvojen je Izvještaj komisije za utvrđivanje stepena oštećenja na stambenim i pomoćnim objektima prouzrokovanim olujnim vjetrom, te Prijedlog odluke o saniranju štete nastale usljed olujnog nevremena.

Šef gradskog Odseka civilne zaštite Mladen Ćućun rekao je da je Komisija za utvrđivanje stepena oštećenja na stambenim i pomoćnim objektima prouzrokovanim olujnim vjetrom utvrdila da su na 18 indidvidualnih stambenih i pomoćnih objekata pričinjena veća oštećenja na krovnom pokrivaču.

On je dodao da ti objekti nisu sanirani, te da će Gradska uprava učestvovati u sufinansiranju troškova sanacije.

Ćućun je dodao da je odlukom o saniranju štete nastale usled olujnog nevremena predviđeno i sufinansiranje troškova sanacije krovova kod tri zajednice etažnih vlasnika u ulicama Carice Milice broj 50, Cara Lazara 22 i 24 te Simeuna Đaka broj 15,17 i 19.

– Biće sufinansirani i troškovi za tri osnovne škole “Jovan Cvijić”, “Petar Kočić” i “Milan Rakić”, te dvije javne ustanove – Dom zdravlja i Biblioteke za slijepa i slabovidna lica – rekao je Ćućun.

Odjseku civilne zaštite navode da je za troškove sufinansiranja individualnih stambenih i pomoćnih objekata obezbeđeno od 500 do 1.500 KM po objektu.

Za 3 zajednice etažnih vlasnika predviđeno je po 2.500 KM, koliko je namjenjeno i za Biblioteku za slijepa i slabovida lica dok je za tri ambulante Doma zdravlja obezbijeđeno 6.000 KM, javlja Srna. Foto: Dejan Božić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!