sinisa_karan_muprs
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan zahvalio je pripadnicima MUP-a koji su brzo i efikasno reagovali nakon što je maloljetnik na društvenoj mreži “Jutjub” ispod video-objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu postavio komentar – “Banja Luko, očekuj masakr”, te najavio da će u svim takvim slučajevima biti podnesene krivične prijave.

Govoreći o bezbjednosti škola u Srpskoj, Karan je rekao da je Vlada Republike Srpske odmah intervenisala nakon tragičnih događaja u Srbiji, navodeći da se pitanjima kao što su vršnjačko nasilje bave škole, nastavno osoblje, pedagozi i nadležno Ministarstvo prosvjete i kulture.

“U skladu sa zadacima koje smo dobili od Vlade Republike Srpske, MUP Srpske danas kontroliše svih 16 streljišta u Srpskoj i sve streljačke klubove i odmah smo reagovali i imamo policijske radnike u okviru i oko škola, ne dirajući autonomiju škola, da pomognu preventivno”, rekao je Karan novinarima u Trebinju.

On je istakao da svih prethodnih godina MUP Srpske djeluje preventivno kroz multisektorske timove, navodeći da se godišnje više od 20.000 učenika i 15.000 nastavnika i roditelja obučava preventivno u vezi sa prepoznavanjem štetnosti oružja, narkomanije, vršnjačkog nasilja i drugih oblika maloljetničke delinkvencije.

Karan je istakao da se u MUP-u Srpske intenzivno radi i na posebnom Akcionom planu u koji će biti uključene sve policijske uprave, kako bi se povećali kapaciteti Kriminalističke policije u vezi sa visokotehnološkim kriminalitetom.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske identifikovali su lice koje na društvenoj mreži koristi “Jutjub” kanal “Čed” i koje je ispod video-objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu postavilo komentar – “Banjaluko, očekuj masakr”.

Iz MUP-a je ranije danas saopšteno da je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je slučaj okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!