Дрес кошаркашке легенде Кобија Брајанта, који је погинуо у паду хеликоптера 2020. године, продат је на аукцији за 5,8 милиона долара.

У питању је дрес који је Брајант носио у својој јединој МВП сезони у каријери 2007/2008.

Ово је трећа највиша цијена за спортски дрес, послије оних који су носили Мајкл Џордан и Дијего Марадона, навела је аукцијска кућа.

– Овај дрес је икона какву ријетко виђамо за спортску опрему. Коби Брајант га је носио 25 пута током НБА сезоне 2007/08, када је проглашен за најбољег играча регуларне сезоне – рекао је Брам Вокчер из Сотбија.

– Слика Кобија који носи овај дрес прешла је у популарну културу, штампана је на излозима продавница, књигама, новинама и постала је симбол његове непоколебљиве одлучности и страсти која одјекује широм свијета – додао је он.

Већу цијену од ове постигао је дрес Мајкла Џордана из НБА финала 1998. године који је продат за 10,1 милион долара, као и дрес који је Дијего Марадона носио на Свјетском првенству 1986. године који је продат за 9,28 милиона долара.

Крајем јануара ове године, на аукцији је за 3,7 милиона долара продат и дрес кошаркаша Леброна Џејмса у којем је са Мајамијем освојио НБА титулу 2013. године.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!