U četvrtak otvaranje “Zimske čarolije” u Banjaluci

397

Otvaranje manifestacije “Zimska čarolija” planirano je za četvrtkak, a tim povodom će u centru grada prvi put biti postavljena digitalna jelka.

Grad se priprema da uplovi u do sada neviđenu “Zimsku čaroliju”, a mnoštvo lampica, novogodišnje jelke, prekrasne dekoracije i posebno uređena kućica Djeda Mraza u parku “Petar Kočić” samo su mali dio čarolije koja će upotpuniti i uljepšati predstojeće praznike.

“Želja nam je bila da ove godine napravimo jednu lijepu urbanu i kulturnu priču, koja će svojim izgledom da uveseli prije svega naše sugrađane, kako naše najmlađe, tako i starije, ali i turiste koji posjećuju naš grad”, poručila je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti.

Kako bi stvorili ugodan ambijent sugrađanima, ali i turistima, tokom predstojećih praznika, novogodišnjim dekoracijama biće ukrašen kompletan centar grada, pa će tako u potpuno drugačijem izdanju biti i Gospodska ulica, a ukrašeni će biti i zgrada Gradske uprave kao i Banski dvor.

“Po prvi put će i park ‘Petar Kočić’ biti nešto drugačije uređen, a planiran je bogat sadržaj za najmlađe. Sa velikom pažnjom su odabrane i novogodišnje kućice, koje će ove godine biti posebno dekorisane i imati drugačiji izgled u odnosu na dosadašnji”, rekla je Šukalo.

Istakla je da će na Trgu Krajine biti postavljeno klizalište i luna-park, a plan je da se tokom trajanja programskih aktivnosti u danima vikenda obustavi saobraćaj na dijelu glavne gradske saobraćajnice, kako bi svi posjetioci mogli nesmetano uživati u prazničnoj čaroliji.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!