Novi trend u uređenju interijera! – Eklektično

1188

Kada lutate prostranstvima Instagrama lako vam se može učiniti da svi domovi izgledaju gotovo pa identično. Bijela boja već dugo dominira interijerima, a minimalizam je već sezonama na cijeni. Zbog manjka stvari, ponekad se čak može učiniti da u tim prostorima niko ne živi.

 

No, ako niste ljubitelj minimalistički uređenih prostora, sigurno će vas obradovati trend koji se sve više penje na ljestvici popularnosti, a to su eklektično uređeni interijeri. Prostori su to uređeni tako da kombinuju različite, na prvi dojam posve nespojive elemente i stilove preuzete iz različitih era ili umjetničkih pravaca.

Moderni se komadi namještaja tako,  fantastično slažu s ogledalima masivnih vintage okvira ili pak s tapetama ukrašenih uzorcima koje evociraju na sedamdesete godine. Dobra strana eklektičnih interijera jest što ne postoji niti jedno pravilo koje trebate slijediti, osim da u svom domu slažete stvari, detalje i komade namještaja koji vam se pojedinačno sviđaju i čine vas sretnima. I pritom ne pazite na to koliko ih je!

Eklektiči interijeri obožavaju maksimalizam. Mnogo slika na zidovima, pregršt zelenila na policama, bezbroj različitih vaza, ukrasnih jastučića, svijeća i, naravno, mnogo neobičnih detalja nastalih kao rezultat do it yourself projekata vikendom ili skupljenih na buvljacima tijekom putovanja. Ako pak niste ljubitelj bezbroj boja u svom prostoru, kolorit možete ograničiti na zagasite nijanse i poigrati se samo miješajući stilove, unoseći u prostor zanimljive, statement komade koji privlače pažnju zadržavajući prostor “smirenim” barem kada je riječ o bojama.

Ako Ipak volite miješati uzorke i boje, tada vam je samo nebo granica. Poigrajte se komadima koje ste kupili na buvljaku, pomiješajte detalje različitih stilova, dodajte pokoji posve novi komad i uživajte u samo svojoj oazi koja ne podsjeća na sve druge domove na Instagramu!\

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!