Zahtjev za podršku predalo 835 majki u Banjaluci: Prve isplate naredne sedmice

306

Za nešto više od dvadesetak dana, 835 majki prijavilo se za novčanu podršku koju dodjeljuje Grad Banjaluka prilikom rođenja djeteta, saopštila je Gradska uprava.

Kako se navodi u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport svi zaprimljeni zahtjevi se evidentiraju, provjera se ispunjenost uslova i pripremaju rješenja za isplatu podrške porodiljama.

“Već naredne sedmice počinje i isplata prvih rješenja za ovu vrstu podrške, koju je Grad obezbijedio za sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine”, potvrdili su u resornom odjeljenju.

Podsjećamo, zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

– uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja; – kopiju kartice tekućeg računa; – kućnu listu; – uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 (kontakt osoba: Katarina Todić) ili lično u kancelariju broj 24.

Kada je riječ o visini podrške, za prvorođeno i drugorođeno dijete Grad će dodijeliti 500 KM, i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM.

Svako treće dijete Grad će nagraditi sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan.

Za četvrto i svako naredno dijete biće isplaćena podrška Grada u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!