„Građanska patrola“: Rješavanje uočenih komunalnih problema u saradnji sa građanima

54

Putem aplikacije „Građanska patrola“, sugrađani su i tokom ovog i proteklog mjeseca bili aktivni i prijavljivali nepravilnosti na koje su nailazili u gradu, a najviše prijava odnosilo se na kvarove na javnoj rasvjeti i oštećenja komunalne opreme.

Tako su građani putem ove mobilne aplikacije prijavili pokvarene svjetiljke u ulicama: Marka Kraljevića, Jug Bogdana, Cara Lazara, Stefana Dečanskog, Radoja Domanovića, Branka Morače, Braće Kavića, Put srpskih branilaca, Novaka Pivaševića, Patrijarha Arsenija Čarnojevića, te Kozarskoj 27.

Po prijavama građana, izvođačima radova naloženo je otklanjanje uočenih nedostataka.

Oštećenja komunalne opreme u najvećem broju slučajeva prijavljena su na dječijim igralištima, od kojih su na određenim već obavljeni sanacioni radovi, a nedavno je sanirana i ograda oko parka za pse na Banjalučkom polju koja je, između ostalog, bila među prijavama i u „Građanskoj patroli“.

Prijavljena su i oštećenja na putnoj infrastrukturi, između ostalih u Carigradskoj ulici koja je u planu sanacije nakon usvajanja rebalansa budžeta.

Naime, upotrebom aplikacije – građani pomažu gradskim službama da se komunalne nepravilnosti u našem gradu brže uoče, te da se prijavljeni kvarovi otklone.

Podsjećamo, aplikaciju je do sada preuzelo preko 7.500 naših sugrađana, a ista je dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno.

Koristi se bez registracije, sve proslijeđene prijave su anonimne, a sugrađani koji žele povratnu informaciju za probleme koje su prijavili, mogu ih dobiti putem Odsjeka za saradnju sa građanima-Kancelarije za građane, na telefon broj: 051/ 244-471 ili i-mejl: gradjani@banjaluka.rs.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!