Nastavak šeste sjednice 26. oktobra

37

Nastavak šeste sjednice Skupštine grada Banje Luke, zakazan je za 26. oktobar sa početkom u 9.00 časova.

Od 64 tačke dnevnog reda ove sjednice, odbornici su razmotrili šest, od kojih je najviše pažnje privuklo razmatranje Nacrta rebalansa budžeta Grada za 2021. godinu.

Slijedi razmatranje prijedloga emisije obveznica iz koje su sredstva planirana za gradnju puta Petrićevac-Motike, puta kroz Kuljane, Debeljake, kroz Priječane, završetak puta u Šargovcu, izgradnju ambulante porodične medicine u Dragočaju i za početak gradnje savremenog sportskog centra na Laušu.

Pred odbornicima će se u nastavku zasjedanja naći i niz drugih važnih tačaka, između ostalih, Nacrt prvog Urbanističkog plana Banje Luke, preporuke o korištenju ćirilice, odluka o usvajanju Plana kapitalnih investicija Grada u periodu od 2021. do 2023. godine, zatim odluka o smanjenju plate funkcionerima, o imenovanju Tima za izradu Strategije demografskog razvoja, više odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostora pod posebnim uslovima, te više tačaka iz oblasti prostornog uređenja.

Podsjećamo, nakon što je više puta odgađana zbog nepostojanja kvoruma za rad, sjednica je ponovo prekinuta 12. oktobra, nakon saznanja da je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić pozitivan na virus korona. Zbog kontakta sa zaraženim osobama, određena je samoizolacija u trajanju od pet ili deset dana, dijelu rukovodstva Gradske uprave, kao i brojnim odbornicima koji su prisustvovali sjednici koja se održavala 11. i 12. oktobra, ali i pojedinim novinarima i snimateljima koji su boravili unutar skupštinske sale.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!