“SPECIAL EXTENDED” deveta epizoda ESCAPE PODCAST-a

176

Ljubiteljima plesne muzike i likovne umjetnosti ekipa ILLUMINATIONS B&H predstavili su  “SPECIAL EXTENDED” devetu epizodu ESCAPE PODCAST-a.

Ovaj put ugostili su talentovanog multimedijalnog umjetnika Nikolu Tomića i jednistvenog banjalučkog DJ-a Filipa Alvira.

Nikola Tomić je dvadesetsedmogodišnjak rođen u Tesliću. Student je treće godine Intermedijalne umjetnosti na Akademiji umjetnosti u Banjojluci gdje trenutno živi i stvara. Učestvovanje u snimanju ovog serijala posvećenog promociji umjetnika za njega je kaže značilo puno.

“Mislim da je ovo odličan projekat jer daje nadu koja nas sve skupa oplemenjuje. Previše je sve sivo oko nas, a ovaj podcast spaja mlade i talentovane ljude koji su željni publike i nekog novog sadržaja koji je potreban i samoj publici. Uživao sam dok sam stvarao”- kaže Nikola.

Nikolu možete pratiti na : https://www.instagram.com/colored____/

 

Banja Luka je rodno mjesto Filipa Alvira gdje trenutno i živi. Umjetnik u konstantnom performasu, bavi se i glumom. Igrao je serijama Kosti i Meso, te je snimio i bezbroj reklama. Svoju DJ karijeru započeo je 2001. u Banjojluci, gdje je imao mnogo nastupa u klubovima i festivalima. Prije Dj-inga svirao je bubnjeve u jednom punk bendu.

Posjeduje respektabilnu kolekciju vinila. Živa legenda koju nije lako opisati i definisati, jednostavno ga morate voljeti.

“Snimanje Escape –a je bilo posebno iskustvo. Sjajno smo se zabavili. Vila Penn Hill je božanstvena. Bila je izuzetno inspirativna za sve nas, jer su se ideje rađale same od sebe.  Ideja o projektu koji spaja likovnu umjetnost i muziku mi je sjajna iz raloga što se muzika koristi da bi popunila vrijeme te inspirisala likovnjaka, a likovno stvaranje da bi popunilo i uljepšalo prostor  bilo da je virtuelan ili stvaran. Umrežavanje umjetnika da bi se to postiglo je  pun pogodak, jer bitno je da je ekipa uvijek na okupu” – kaže Alvir.

Filipa možete pratiti na : https://www.instagram.com/filipalvir/

 

“SPECIAL EXTENDED” ESCAPE PODCAST ep09 je sniman u vili PennHill nadomak Banja Luke.

https://www.theplan.it/award-2021-hou…

Inicijator ovog projekta Tijana Ševo, osnivač umjetničkog pokreta ILLUMINATIONS B&H rekla nam je da je u pripremi izložba radova.

“Produkcija izložbe je uveliko u pripremi. Spremamo sjajan multimedijalan događaj koji  koji će se održati u Banjalučkom socijalnom centru ( BASOC ) 23. oktobra. Program počinje u 18 časova i trajaće do ponoći, ovom prilikom pozivam sve ljubitelje umjetnosti. Obećavam sjajan program pun iznenađenja te puno dobre zabave. Ponosna sam na svih devet epizoda koje smo uspješno realizovali. Zahvalna sam svim učesnicima posebno Daliboru Daniloviću koji je odradio velik i sjajan posao. Uspjeli smo da kreiramo posebnu vibraciju te da okupimo mlade umjetnike i promovišemo ih na kreativan način. Takođe veliko hvala svima koji su ugostili naš mali pokret” – kaže Ševo.

Kako bi ste na vrijeme došli do informacija o izložbi radova ESCAPE PODCAST-a koja je pred nama, pratite ILLUMINATIONS B&H na društvenim mrežama. A Sada pobjegnite od stvarnosti i uživajte u specijalnoj devetoj epizodi ESCAPE  performansa u nizu.

Produkcija : ILLUMINATIONS BiH

Video produkcija : DALIBOR DANILOVIĆ

Vizualni identitet : MAJA KIUK

https://www.youtube.com/watch?v=TQlcU6q5XBs&t=27s

https://www.instagram.com/illuminatiohttps://www.facebook.com/Illumination

https://www.youtube.com/channel/UC7pZkMrNfm_FqgCuxUg9Fyg

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!