AKCIJA “Osmijeh za svako dijete”

205
Uključite se u akciju i učinite dobro djelo, poklonite svoju autosjedalicu ako je više ne koristite, neka se i druga djeca prevoze sigurno.
AMS RS na svojoj stranici www.ams-rs.com postavio je online zahtjev za besplatno korišćenje autosjedalice.
Uključite se akciju “Osmijeh za svako dijete” i u jedno od 49 automoto društava dostavite svoju sjedalicu, za poklonjenu autosjedalicu bićete nagrađeni besplatnim članstvom u Auto moto savez RS i pogodnostima u iznosu od 55 km pri registraciji vozila u Dunav osiguranju i Euros osiguranju.
Roditelji koji nisu u mogućnosti da kupe autosjedalicu, a žele da je besplatno koriste podsjećamo vas da se možete prijaviti na sajtu Auto moto saveza Republike Srpske i podnijeti zahtjev da dobijete odgovarajuću autosjedalicu prema uzrastu vaše djece.
Ova humanitarno preventivna akcija sprovodi se s ciljem da se svako dijete u RS prevozi bezbjedno i da podignemo svijest da autosjedalica ne služi da ne biste platili kaznu za ne korištenje, nego PRIJE svega da zaštitimo djecu u saobraćaju što je redakciji Saobraćaj i Mi glavni motiv i najvažniji fokus već više od 20 godina koliko emisija postoji.
U saobraćajnim nesrećama širom svijeta dnevno strada oko 3000 djece, od čega 500 sa smrtnim ishodom.
Prema ovoj statistici, 70% djece bi preživjelo ili imalo lakše povrede da su posjedovali autosjedalicu ili da je bila pravilno postavljena.
Učinite dobro djelo za neku tek rođenu bebu ili dijete iz sredine u kojoj zbog materijalnih prilika, nemaju mogućnost da kupe bilo kakvu autosjedalicu…

Postoje brojne porodice, pogotovo u manjim mjestima, koje nikad nisu koristili ovo, jako važno sigurnosno sjedalo.
Mnogo je i onih kojima nikad nije skrenuta pažnja, koji ne znaju ništa o važnosti i potrebi korištenja autosjedalica čak i na najkraćim relacijama.

Prema zakonu o saobraćaju u BiH, ne samo da je kažnjivo nekorištenje autosjedalice i držanje djece u naručju, nego je prioritet da mislimo o sigurnosti.
To je bitno od prvog dana kako se prevoze naši najmiliji.

Neka vaša autosjedalica sa tavana ili garaže presvučena u novo ruho i uz pomoć naših partnera u kampanji Auto moto saveza RS i auto moto društava RS dodje u posjed nekome kome je potrebna. Svi koji budu donirali svoje autosjedalice, kao znak pažnje, dobiće besplatno članstvo u AMS RS, kao i pogodnosti pri registraciji svog automobila u osiguravajućim kućama Euros osiguranju i Dunav osiguranju.
Dragi naši roditelji i prijatelji, učinite dobro djelo i poklonite autosjedalicu koju više ne koristite!
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!