Sajam knjige otvorio vrata za sve ljubitelje pisane riječi

37

Međunarodni sajam knjige, 26. po redu, u organizaciji „Glasa Srpske“ sinoć je u Sportskoj dvorani „Borik“ ponovo otvorio svoja vrata za sve ljubitelje pisane riječi.

Sajam je besjedom otvorila banjalučka književnica Tanja Stupar Trifunović, koja je istakla da je svaki sajam svečanost, i prisutne podsjetila zašto su knjige važne i zašto uvijek treba da im pripada značajno mjesto u našim životima.

Otvaranju Sajma prisustvovao je i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je kazao da je Grad uvijek pokrovitelj i podrška ovoj manifestaciji.

-Danas je dvorana „Borik“ sjajno mjesto gdje mnogi izdavači mogu da predstave važne knjige, nova izdanja, da pisci dodatno promovišu svoj rad i stvaralaštvo i očekujem da će veliki broj ne samo Banjalučana, nego i gostiju posjetiti ovaj sajam – kazao je gradonačelnik, dodajući da je ovo mjesto susreta, ugodnih i važnih razgovora o temi knjiga i svega onog što može da se nauči iz njih.

Iako je danas vrijeme interneta, modernih tehnologija i društvenih mreža, gradonačelnik kaže da je ipak posebna čar kada čovjek ima knjigu u ruci.

-Knjiga je nešto što niko ne može da potisne, a ovaj sajam dodatno učvršćuje značaj knjige i kod mladih, ali i onih čitalaca koji svih ovih proteklih godina posjećuju ovu važnu sajamsku manifestaciju – kazao je gradonačelnik.

Na pitanje novinara „šta trenutno čita“, gradonačelnik je kazao da je riječ o djelu „Politička odgovornost“.

-Odgovornost čovjeka nije samo u profesiji koju ima, nego on ima i širu odgovornost u smislu da se svi trebamo uključiti u društvene tokove. „Politička odgovornost“ kaže da ako imate moć da odlučujete i moć znanja, veoma je važno da imate i moć savjesti jer bez savjesti, moć znanja može biti pogubna – prepričao je gradonačelnik ukratko temu djela koje trenutno čita.

Inače, Sajam knjige će trajati do 20. septembra, a radno vrijeme biće od 10 do 21 čas, osim posljednjeg dana, kada će biti otvoren do 18 časova. Ulaznica košta jednu konvertibilnu marku.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!