Akcija “Osmijeh za svako dijete u RS”-poklonite autosjedalicu

110
Poklonite autosjedalicu vaše djece, ako su je prerasli po godinama ili visini odnosno kilogramima kaže za Uno radio novinar iz redakcije Saobraćaj i Mi – Nataša Vuksan.
Učinite dobro djelo za neku tek rodjenu bebu ili dijete iz sredine, u kojoj zbog materijalnih prilika nemaju mogućnost da kupe bilo kakvu autosjedalicu.
Postoje brojne porodice pogotovo u manjim mjestima koje nikad nisu koristili ovo jako važno sigurnosno sjedalo.
Mnogo je onih kojima nikad nije ukazana pažnja i koji ne znaju o važnosti i potrebi korištenja autosjedalica i na najkraćim relacijama ističe Nataša Vuksan iz redakcije Saobraćaj i Mi.
Prema zakonu o saobraćaju u BiH ne samo da je kažnjivo nekorištenje autosjedalice i držanje djece u naručju, nego je prioritet da mislimo o sigurnosti i važno da se vodi računa od prvog dana kako se prevoze naši najmiliji.
Neka vaša autosjedalica sa tavana ili garaže presvučena u novo ruho i uz pomoć naših partnera u kampanji Auto moto saveza RS i auto moto društava RS dodje u posjed nekome kome je potrebna kaže Nataša Vuksan.
Takodje svi koji budu donirali svoje autosjedalice kao znak pažnje dobiće besplatno članstvo u AMS RS kao i pogodnosti pri registraciji svog automobila u osiguravajućim kućama Euros osiguranju i Dunav Osiguranju.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!