Zdenko Kolar priprema prvi solo album

67

Basista Zdenko Kolar, član nekadašnje kultne novotalasne grupe “Idoli”, namjerava ove godine da objavi svoj prvi samostalni, autorski album, na kome će i zapjevati, u pratnji benda “Medžik buš”.

“Tačno je, rešio sam pod stare dane da izađem u javnost sa pesmama koje čuvam u sebi, koje sam zabeležio na nekim kasetofonima pre četrdesetak godina”, rekao je Kolar agenciji Tanjug.

Basista kultnih “Idola”, potom pratećih bendova Vlade Divljana (1958-2015), a od sredine osamdesetih bluz benda “Zona B”, kaže da će se za sada neimenovani album vjerovatno pojaviti pod firmom Zdenko Kolar i “Medžik buš”.

“Dobru saradnju sam ostvario s ‘Medžik buš’. Stvarno su dečaci divni. Omogućili su mi pristup dobrim instrumentima i studiju, znaju da sviraju i pevaju, tako da je sve to rezultiralo solo albumom kog kanim da izdam u toku ove godine”, rekao je Kolar.

Prema njegovim riječima, na albumu će biti pop-roka, ali i “malo težeg roka”, dok “na ‘Idole’, najviše po fazonu” liči predstojeći prvi najavni singl “Savršen par”, čiji su autori basista Bajage i Instruktora Miroslav Cvetković i gitarista “Medžik buša” Damjan Dašić.

“Na albumu se pojavljujem kao autor, imam nekih sedam-osam pesama, ali sticajem okolnosti, ova ide kao prva. Dobro je zazvučala, mnogo ljudi mi je reklo da podseća na Idole. Pevao sam je u studiju sat i po i dobio upalu grla, pošto ipak nisam pevač. Sad svaki dan vežbam u kupatilu posle tuširanja”, našalio se Kolar.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!