Sirup od koprive: Čisti jetru, liječi anemiju

1327

Kopriva ima odličan uticaj na pankreas i umanjuje nivo šećera u krvi. Ova biljka može izliječiti bolesti i upalu urinarnog trakta kao i bolesti zadržavanja urina.

Najljekovitija je u proljeće kada je mlada. Lišće koprive je bogato vitaminima A, B, D, E i K, mineralima (kalcijum, mangan, željezo, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzimima i hlorofilima.

Recept čudotvornog lijeka

Potrebno: 1 kg lišća koprive; 2 limuna; 2 jabuke; 1/2 kg meda;1 želatin, najbolje je koristiti pektin.

Priprema: Izblendirajte u blenderu zajedno koprivu, jabuke i limunove dok ne dobijete homogenu smjesu. U smjesu dodajte med i želatin. Smjesu prespite u tople i sterilne tegle. Svaki dan uzimajte dve supene kašike smjese prije svakog obroka.

Kopriva je najbolje sredstvo za čišćenje krvi i popravljanja krvne slike. Ima dobar uticaj na pankreas i umanjuje nivo šećera u krvi. Ona osim ovoga tretira infekcije urinarnog trakta i pospješuje rad crijevne flore. Koristi se i za liječenje jetre i žučne kese, lošeg sna, grčeva u stomaku, čireva, plućnih oboljenja…

Ako vam fali željeza u krvi i osjećate se konstantno umorno, kopriva je ono što vam je potrebno! Ona u svom sastavu ima izobilje željeza i uspješno liječi anemiju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!