Dani Vlade Miloševića od 7. do 15. juna

66

Manifestacija Dani Vlade S. Miloševića biće održana od 7. do 15. juna u Banjaluci. Kako je najavljeno biće održani brojni koncerti, dramski nastupi, okrugli stolovi i radionice posvećene obilježavanju 120 godina od rođenja Vlade Miloševića.

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci kao organizator, istrajala je u namjeri da ovogodišnji program održi u cjelosti. Upravo zato ga je naslovila: Uprkos svemu!.

Јedna od novina je didaktički pristup djeci radi upoznavanja sa životom Vlade Miloševića.

– Prikazaćemi djeci biografiju V. Miloševića na interesantan način. Doći će sam V. Milošević, ustvari naš kolega koji će njega glumiti profesor Velimir Blanić, obratiti se djeci i držati jedan čas pričajući o svom životu – rekao je Saša Pavlović, profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Program manifestacije biće održan u Akademiji umjetnosti, Kulturnom centru Banski dvor i u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Cilj organizatora je da ponudi publici obilje muzičkih sadržaja uz stručnu analizu Miloševićevog djela.

Mi se ne osvrćemo samo na rad i djelo V. Miloševića i taj temelj koji nam je on postavio, nego želimo da pokažemo šta smo mi izgradili na tom temelju – navela je Dragica Panić Kašanski, profesorica Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Naučni skup, koji je tradicionalno sastavni dio manifestacije, već je uspješno održan putem onlajn platforme.

– Da se možda malo i pohvalimo da smo kategorizovani sada kao naučni skup sa međunarodnim učešćem u drugoj kategoriju. Nedostaje am još jedan bod da dođemo u prvu kategoriju, što će svakako imati velikog odjeka i u regionu i još više ćemo privući izlagače na naš naučni skup – smatra Saša Pavlović, profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Besplatne ulaznice za sve događaje na manifestaciji, mogu se preuzeti od sutra, u Kulturnom centru Banski dvor, od 12:00 do 18:00 časova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!