Ovo je najmlađa milijarderka na svijetu koja je sve sama stekla

162

Magazin Forbs nedavno je objavio tradicionalnu godišnju listu milijardera.

Za nju ove godine kažu da je “eksplodirala”, a na njoj se nalazi više od 2.700 osoba, od kojih se čak 500 na listi našlo prvi put.

Novo lice u klubu najbogatijih je i Vitni Vulf Herd. Ona je osnivačica aplikacije za upoznavanje Bambl. Njeno bogatstvo značajno je uvećano kada je u februaru izašla na berzu, posle čega su cene deonica njene kompanije doživele veliki rast.

Ona je ovako postala namjlađa žena na svetu koja je sama zaradila svoju milijardu, odnosno – novac nije nasledila ili dobila nakon razvoda, prenosi Bi-Bi-Si.

Ona ističe da je tajna uspešnih direktora u tome da ne shvataju sebe preozbiljno.

Naglašava da je važno pronaći balans između posla i privatnog života. “Ključno je pronaći vreme za porodicu, makar to značilo da treba da uzmete slobodno popodne”, rekla je ona.

Inače, pre nego što je pokrenula aplikaciju Bambl, Vulf Herd je bila deo osnivačkog tima Tindera, ali je nakon nesuglasica sa drugim rukovodiocima napustila tu kompaniju.

Ubrzo nakon odlaska, podnela je tužbu protiv seksualnog uznemiravanja, što su iz kompanije koja upravlja Tinderom odbacili, ali su svakako platili više od milion dolara kako bi postigli nagodbu.

Kao rezultat čitavog postupka, kaže da se suočila sa užasnim uvredama na mreži, zbog čega je izbrisala svoj Tviter nalog. “Želim da Internet postane lepše i ljubaznije mesto”, rekla je jednom prilikom.

Naime, na ovoj platformi samožene mogu da započnu razgovor. To je, čini se, jednostavna ideja, ali čini veliku razliku budući da su žene često bombardovane neželjenim porukama od strane udvarača.

Bambl je osnovala uz pomoć ruskog investitora Andreja Andrejeva, koji je imao udela i u aplikaciji Badu (Badoo), a akcije obe kompanije je prodao u novembru 2019.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!