Kad vam padne imunitet i pojavi se herpes

1409

Herpes na usnama je veoma neugodna pojava. Pored toga što pecka, svrbi i dugo traje, može da predstavlja i estetski problem.

Iako po apotekama možemo da kupimo mnoge kremice koje pomažu pri izliječenju herpesa, nakon njihove upotrebe na usnama ostaju bijeli tragovi, kao mali ožiljci.

Herpes je inače posljedica infekcije virusom herpes simplex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u tijelu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Predstavljamo vam nekoliko prijedloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama.Napravite gustu smjesu od tri krupnija zrna bijelog luka, sitno izrendana, i 100 g meda.

Ovom smjesom mažite inficirane dijelove.Herpesa se možete rješiti i ako ga budete mazali tropostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

Još jedan prirodni lijek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smjesu mažite preko bolnih delova.

Pomješajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smjesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.Kao prirodni lijekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.

Izvor b92

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!