Grad počeo pregovore sa prevoznicima: Pronaći rješenje koje je dobro za sve

313

Prevoznici svoje zahtjeve pravdaju ekonomskim opstankom, dok Grad želi da zadovolji potrebe građana, tražeći rješenje koje će biti jednako dobro za sve.

-Već drugi dan po stupanju na dužnost gradonačelnika, suočio sam se sa problemima autoprevoznika, koji su pred velikim finansijskim izazovima zbog smanjenog broja putnika usljed pandemije korona virusa – rekao je Stanivuković.

On dodaje da su predstavnici preduzeća koja se bave uslugama javnog prevoza od Grada zahtijevali 40 posto manje polazaka u januaru, što je u ovom trenutku za Grad i naše građane neprihvatljivo.

-Zakazao sam sastanak kako bismo se svi zajedno suočili sa izazovima i pokušali da riješimo problem. Na dobrom smo putu da dogovorimo najprihvatljivije rješenje za naše građane, te da pored svih problema pokušamo da razradimo bolju strategiju funkcionisanja javnog prevoza, upravo na bazi onih politika koje smo proklamovali prije izbora – rekao je Stanivuković.

On kaže da je Grad spreman da subvencioniše javni prevoz za mjesece januar i februar, kako bi red polazaka bio usklađen upravo sa potrebama građana, kao što je to bilo i prije pandemije korona virusa.

-Uvjeren sam da ćemo već u ponedjeljak, na narednom zakazanom sastanku, doći do konačnog rješenja, i ovaj veliki izazov koji je pred nama uspješno savladati. Već sutra sam zakazao sastanak sa predstavnicima preduzeća „Akvana“ koje se, kao veliki gubitaš, nalazi pred stečajem. Duboko sam uvjeren da ćemo Akvanu, ali i mnoga druga javna preduzeća uspjeti da izvučemo iz dugova kako bi mogli na najbolji mogući način da posluju u narednom periodu, što je dovoljno da razvijamo naš Grad – poručio je Stanivuković.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!