Sedmica italijanske kuhinje u BiH donosi zanimljive nagrade

333
U BiH je u toku Sedmica italijanske kuhinje u organizaciji Ambasade Italije, u saradnji sa Institutom za spoljnu trgovinu i Regionalnim savezom kuvara Kalabrije, koja će trajati do 29. novembra.

U vremenu pandemije, kada su kontakti i posjete smanjeni, svi ljubitelji kuvanja u prilici su da u sigurnosti kućnog okruženja upoznaju italijansku kulturu hrane, posebno južne Italije.

Ambasada organizuje niz onlajn lekcija u kojima domaći profesionalni kuvari pripremaju poznata jela i razgovaraju putem video veze sa kalabrijskim kuvarima.

S druge strane, italijanski kuvari kuvaju jela tipična za regiju Kalabrija.

– Sve je u znaku mediteranske prehrane kao zdravog načina života, s mnogo novih karakteristika i bez izlaganja rizicima – poručili su iz italijanske Ambasade.

Dodaje se da Sedmicu italijanske kuhinje u BiH karakteriše bogat program emisija, posebni jelovnici, vebinari i kvizovi.

Ambasador Nikola Minasi govorio je u Јutarnjem programu naše televizije o programu, realizaciji ovog projekta, prepoznatljivosti italijanske kuhinje, jelima našeg podneblja, ali i o zanimljivim nagradama za pratioce na društvenim mrežama.

Sve informacije o Sedmici italijanske kuhinje možete pronaći i na internet stranici Ambasade, te nalozima na društvenim mrežama – FejsbukTviter i Instagram.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!